to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:50 | 03.06.2023

Πολιτική

Χαρά Καφαντάρη: Επιμένουμε στην έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών και τη μείωση του ΦΠΑ

«Έξι μεγάλοι ηλεκτροπαραγωγοί και διυλιστήρια έβγαλαν πάνω από 6 δισ. ευρώ το τελευταίο διάστημα, είναι δυνατόν να μην φορολογηθούν γι' αυτό;», σημείωσε η Χαρά Καφαντάρη, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στο AlertTV


«Είναι πολύ σοβαρό για εμάς, όταν ο μισθωτός και ο συνταξιούχος φτωχοποιούνται διαρκώς. Ακόμα μια επιχείρηση πλειστηριασμού απετράπη σήμερα στα Πετράλωνα θυμίζω,», είπε εισαγωγικά η Χαρά Καφαντάρη και επισήμανε:

«Στην ενεργειακή κρίση που περνάμε, πήραν στην Ευρώπη κάποια μέτρα. Μόνο εδώ, στη χώρα μας δεν πήρε μέτρα η ΝΔ. Έξι μεγάλοι ηλεκτροπαραγωγοί και διυλιστήρια έβγαλαν πάνω από 6 δις ευρώ το τελευταίο διάστημα, είναι δυνατόν να μην φορολογηθούν γι' αυτό; Η κυβέρνηση λέει ότι τους φορολόγησε. Με τη σειρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο να έλθει η ΡΑΕ, να παρουσιάσει τα υπερκέρδη των μεγάλων ηλεκτροπαραγωγών στη Βουλή. Δεν το έκανε ποτέ ο κ. Μητσοτάκης!»

Και πρόσθεσε: «Εμείς επιμένουμε:

- Έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών.

- Μείωση του ΦΠΑ

Η πολιτική ΝΔ ευνοεί λίγες μεγάλες επιχειρήσεις αδιαφορώντας για την κοινωνική πλειοψηφία που της τελειώνουν τα χρήματα του μηνιάτικου από τις 18 του μήνα.

Ενώ ως στιγμής λέγαμε ότι έκαναν 9 δισ. αναθέσεις, η Εθνική Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων απεκάλυψε: η ΝΔ έκανε απευθείας αναθέσεις 15 δισ.  € το τελευταίο διάστημα!

«Πολλή και ξαφνική η αγάπη της ΝΔ στα μικρά κόμματα που επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί; Γιατί μοναδικός τους στόχος είναι ο Α. Τσίπρας: Τα μεγάλα συμφέροντα δεν τον κρατούν από πουθενά!», ενώ σε άλλα σημεία επισήμανε:

Για την πρωτογενή παραγωγή: Γιατί οι κτηνοτρόφοι σφάζουν τα ζώα τους από αδυναμία να τα ταΐσουν & να τα ζήσουν, αν όπως λέτε τους στηρίζετε διαχρονικά;

Ανάπτυξη:Με αριθμούς & στατιστικές; ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ σας νοιάζουν κύριοι της ΝΔ; Η μισή αλήθεια είναι ΨΕΜΑ.

Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών είναι δραματικό, αυξήθηκε δε επί ΝΔ πολύ περισσότερο.

Μείωση του ΦΠΑ & μηδενισμός του σε είδη Α' ανάγκης, ΤΩΡΑ!

Είναι συγκεκριμένο & αναλυτικό το πρόγραμμά μας για την προστασία της Α' λαϊκής κατοικίας, ήδη από την παρουσίασή του στο Περιστέρι.

Φέρατε τους ιδιώτες γιατρούς στα απογευματινά ιατρεία των Νοσοκομείων με νόμο της κας Γκάγκα, ή όχι;

Επιμένουμε: Διεκδικούμε ΑΝΑΤΡΟΠΗ της 21ης Μαΐου με το τεκμηριωμένο πρόγραμμά μας & το λαό στο πλάι μας»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)