to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:03 | 15.01.2021

Πολιτική

Χαρά Καφαντάρη: Επανεκκίνηση της οικονομίας αυξάνοντας τα πρόστιμα από 300 στα 500 ευρώ

Την αύξηση του πρόστιμου που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, μετά την κατακραυγή, που ξεσηκώθηκε, φαίνεται ότι την παίρνουν πίσω. Με εντολή Μητσοτάκη, προφανώς!


Η βουλευτής Δυτικής Αθήνας, Χαρά Καφαντάρη και αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για νέα δήλωση του Πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός, κατά την διάρκεια της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που έγινε στην Βουλή, ανερυθρίαστα, δήλωσε ότι ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας είναι η αύξηση του πρόστιμου, γνωστού σαν «κορωνοπρόστιμο», από τα 300 ΕΥΡΩ στα 500 ΕΥΡΩ! Δικαιολογώντας μια τέτοια άποψη εξέφρασε την άποψη ότι γίνεται για να «αναθερμανθεί η οικονομία».

Εν τω μεταξύ, ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζό Μπάιντεν, προφανώς ακολουθώντας κάποιον προκάτοχο του (Ρούζβελτ με το new deal του μεσοπολέμου) ανακοίνωσε τον διπλασιασμό του ωρομισθίου από τα 7.5$ σε 15$.

Φαίνεται ότι στις ΗΠΑ δεν έχουν σε μεγάλη υπόληψη ούτε το βραβείο Νόμπελ, ούτε το σχέδιο Πισσαρίδη! Στην Ελλάδα, όμως, η Κυβέρνηση των αρίστων, πιστή στις ιδεοληψίες της, δεν αυξάνει τους μισθούς, δεν επιδοτεί τους άνεργους, αλλά αυξάνει το πρόστιμο.

Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν ο σχεδιασμός για αύξηση των προστίμων γίνεται, γιατί έπεσαν τα έσοδα, αφού οι πολίτες πειθάρχησαν. Υπενθυμίζουμε όμως στον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό ότι οι εργαζόμενοι, προσπαθούν να επιβιώσουν με το επίδομα ειδικού σκοπού 534 ΕΥΡΩ το μήνα, ενώ οι μικρομεσαίοι βλέπουν το Μέλλον τους γκρίζο.

Βέβαια, τελικά, την αύξηση του πρόστιμου που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, μετά την κατακραυγή, που ξεσηκώθηκε, φαίνεται ότι την παίρνουν πίσω. Με εντολή Μητσοτάκη, προφανώς!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)