to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:07 | 09.10.2019

Κοινωνία

Ο πρώην διευθυντής του ΚΕΘΕΑ στο Left.gr: Να ποιο είναι το πρόβλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Το ΚΕΘΕΑ πάντα ήταν ανοιχτό να δεχθεί πρόσφυγες, να δεχθεί ανθρώπους που δεν είχαν καμία ασφάλιση, να δεχθεί ανθρώπους που βρίσκονται στον πάτο αυτής της κοινωνίας», τονίζει, μιλώντας στο left.gr, o Δρ. Χαράλαμπος Πουλόπουλος, που υπήρξε επί χρόνια διευθυντής του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) που εργαζόταν στον τομέα αντιμετώπισης της τοξικοεξάρτησης από το 1983.


Ερωτήσεις-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Ο Δρ. Χαράλαμπος Πουλόπουλος ήταν διευθυντής του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) και εργαζόταν στον τομέα αντιμετώπισης της τοξικοεξάρτησης από το 1983. Είναι πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και επί χρόνια διευθυντής του Κέντρου.

Είναι λοιπόν καθ’ όλα αρμόδιος για να μας μιλήσει για την σπουδή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να καταργείσαι εν μία νυκτί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το αυτοδιοίκητο του ΚΕ.Θ.Ε.Α..

Ο Χαράλαμπος Πουλόπουλος σε αυτή τη μικρή συνέντευξη διάρκειας 10 λεπτών, μας τονίζει ότι η κυβέρνηση με μια αντιδημοκρατική πράξη που ταιριάζει σε έκτακτες καταστάσεις κατήργησε το αυτοδιοίκητο ενός οργανισμού «που επί 36 χρόνια προσφέρει υπηρεσίες στους εξαρτημένους και τις οικογένειές τους»:

«Το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ μοιάζει με το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων. Οι άνθρωποι συμμετέχουν ενεργά στην εκλογή της διοίκησης, στη διαμόρφωση της πολιτικής και της στρατηγικής αυτού του οργανισμού. Οι εργαζόμενοι, τα μέλη των οικογενειών, δεν είναι παθητικοί αποδέκτες υπηρεσιών που παρέχει ένας οργανισμός, αλλά οι ίδιοι συμμετέχουν για να αλλάξουν τη ζωή τους».

Αλλά γιατί η κυβέρνηση προχώρησε σε μια τέτοια πράξη που έχει προκαλέσει πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις; Το πρόβλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι κατά τον Χαράλαμπο Πουλόπουλο, ότι «το ΚΕ.Θ.Ε.Α. έχει έναν διαφορετικό λόγο. Σε μια κυβερνητική πολιτική που επιδιώκει να αποκλείονται οι ανασφάλιστοι, να αποκλείονται αυτοί που δεν είναι Έλληνες, εκεί θα συγκρουστεί το ΚΕ.Θ.Ε.Α. με την κυβέρνηση. Γιατί το ΚΕ.Θ.Ε.Α. πάντα ήταν ανοιχτό να δεχθεί πρόσφυγες, να δεχθεί ανθρώπους που δεν είχαν καμία ασφάλιση, να δεχθεί ανθρώπους που βρίσκονται στον πάτο αυτής της κοινωνίας. Το ΚΕΘΕΑ προσφέρει τις υπηρεσίες του ανεξαρτήτως φυλής, φίλου, έθνους, σεξουαλικής προτίμησης, οικονομικής ή κοινωνικής κατάστασης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)