to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:35 | 23.07.2021

Πολιτική

Χαρ. Καφαντάρη: Ναι στον εμβολιασμό με πολιτικές πειθούς, όχι στον εξαναγκασμό με απειλές

«Η κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία, την κοινωνική συνοχή και το κράτος δικαίου» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN η βουλευτής Δυτικής Αθήνας


Αναλυτικά στη τηλεοπτική παρουσία της επεσήμανε:

«Υπάρχουν αντιδράσεις από τη χθεσινή τροπολογία της Κυβέρνησης ακόμη και από κυβερνητικούς κύκλους.  Ο αντιπρόεδρος κ. Πικραμμένος ανέφερε ότι «αναστολή που ξεπερνά ένα χρονικό διάστημα, θα κριθεί από τα δικαστήρια και ότι η  επιβολή ποινών  μπορεί να παραβιάζει την αρχή τις αναλογικότητας».

Διευκρινίζω  με σαφήνεια, είμαστε υπερ των εμβολιασμών, κάνουμε  και εμείς την εκστρατεία μας, ώστε να πειστεί ο κόσμος και είμαστε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών.

Η τροπολογία της κυβέρνησης  συνοδεύεται με σειρά μέτρων  τα οποία όπως διαφαίνεται, θα οδηγήσουν και σε απολύσεις και η νομοτεχνική βελτίωση που μπήκε  την τελευταία στιγμή « ότι με  απλή υπουργική απόφαση μπορεί να προχωρεί η υποχρεωτικότητα  και σε άλλους τομείς»,  δημιουργεί πάρα  πολλά ζητήματα.

Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει,  σύμφωνα και με την εισήγηση της επιτροπής Βιοηθικής, τον εμβολιασμό, εντείνοντας την επιστημονική ενημέρωση, αντιμετωπίζοντας τους φόβους των πολιτών που διστάζουν, και ενισχύοντας την κοινωνική εμπιστοσύνη, που έχει πληγεί από τα συνεχιζόμενα  λάθη και τις παλινωδίες της, προχωρά σε αυταρχικά μέτρα, περιστέλλοντας δικαιώματα.

Παραμένουμε σταθερά υπερ. του εμβολιασμού, με προτεραιότητα σε συγκεκριμένες ομάδες,  αλλά δεν θα επιτρέψουμε την υλοποίηση σχεδίων του Μητσοτάκη για ακόμη ένα χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες.

Η κυβέρνηση δεν έχει μια σταθερή θέση  και  πυροδοτεί την ανασφάλεια και τον διχασμό της κοινωνίας στερώντας τον μισθό στους εργαζομένους στο δημόσιο και οδηγώντας σε γενικευμένες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει παρελθόν, ως υπουργός στην κυβέρνηση του κ. Σαμαρά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)