to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:39 | 06.07.2020

Κοινωνία

Επέστρεψαν στη χώρα τους οι Σέρβοι τουρίστες που δεν κατάφερταν να περάσουν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Στις επτά σήμερα το απόγευμα στο συνοριακό φυλάκιο Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και τίποτα δε θύμιζε τις εικόνες έντασης και ταλαιπωρίας που επικρατούσαν από νωρίς το πρωί, κυρίως λόγω της αυξημένης κίνησης οχημάτων κυρίως Σέρβων τουριστών. Οι τουρίστες από τη Σερβία ταξίδεψαν όλη τη νύχτα προκειμένου να προλάβουν να περάσουν στην Ελλάδα για τις διακοπές τους πριν από την απαγόρευση εισόδου που επιβλήθηκε από την ελληνική πλευρά λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στη χώρα.


Μετά το μεσημέρι η κίνηση των αυτοκινήτων, συμφώνα με τα στοιχεία του αστυνομικού τμήματος Προμαχώνα, έχει μειωθεί αισθητά και η διέλευση γίνεται χωρίς να υπάρξει σχεδόν καμία καθυστέρηση στον υγειονομικό και διαβατηριακό έλεγχο. Και σήμερα η πλειονότητα των διερχόμενων τουριστών προέρχονταν από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ συνεχίζουν να έρχονται και Έλληνες μετανάστες κυρίως από τη Γερμανία. Λιγοστοί είναι επίσης οι τουρίστες που προέρχονται από την Ουκρανία, ή τη Ρωσία κάποιοι εκ των οποίων διαθέτουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Περίπου επτά χιλιόμετρα ήταν η ουρά οχημάτων που σχηματίστηκε το πρωι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι παρέμειναν για αρκετές ώρες εγκλωβισμένοι στο σημείο, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που σημειώθηκαν στους τελωνειακούς ελέγχους.

Οι περισσότεροι από αυτούς, που προέρχονται από την Σερβία, θέλησαν να περάσουν από τη νύχτα στην Ελλάδα, επιχειρώντας να προλάβουν την απαγόρευση που ξεκίνησε από σήμερα τις 6 το πρωί.

Από χθες το βράδυ είχε σχηματιστεί τεράστια ουρά με Σέρβους, Ρουμάνους, Βούλγαρους και άλλους επισκέπτες από την Ευρώπη που επιχείρησαν να μπουν οδικώς στην Ελλάδα.

Οι εγκλωβισμένοι, μάλιστα, όμως μετέδωσε η ΕΡΤ, δήλωναν, νωρίτερα, αποφασισμένοι να μπουν στην Ελλάδα και να κάνουν τις διακοπές τους, καθώς, όπως υποστηρίζουν βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος πριν κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας με τη Σερβία.

«Ξέραμε ότι θα έχει κόσμο, ήρθαμε για να περάσουμε στη χώρα πριν τις 6 το πρωί. Περιμένουμε εδώ από τα μεσάνυχτα. Είναι δυνατόν να δουλεύει μόνο ένα άτομο; Υπολογίσαμε πόσες ώρες χρειαζόμαστε, έχουμε περάσει εδώ και ώρες σε ελληνικό έδαφος. Έχουμε πληρώσει για τις διακοπές μας. Εάν δεν διορθωθεί αυτή η κατάσταση δεν θα ξαναέρθουμε για διακοπές στην Ελλάδα» δήλωσε αγανακτισμένη τουρίστρια στην κάμερα της ΕΡΤ.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί κι ενώ στο σημείο επιχειρούσε μεγάλη ένταση, έγινε γνωστό πως τα σύνορα θα ανοίξουν για όσους επισκέπτες από τη Σερβία έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο, για να αποσφυμφορηθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΡΤ οι Σέρβοι ταξιδιώτες που είναι στον Προμαχώνα θα είναι αναγκασμένοι να παρουσιάσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα που έχουν συμπληρώσει, ενώ θα τους γίνουν και τα απαραίτητα τεστ.

Όπως ανακοίνωσε χθες η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η απαγόρευση για τους Σέρβους θα ισχύσει έως τις 15 Ιουλίου και στο μεταξύ θα επιτρέπονται μόνο τα αναγκαία ταξίδια.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)