to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:35 | 17.11.2014

πηγή: ekriti.gr

Κοινωνία

Χανιώτικο "όχι" στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου, με μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Την ίδια ώρα οι διαδικασίες προχωρούν από το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, το πιθανότερο την προσεχή Πέμπτη, αναμένεται να γίνει γνωστός ο προτιμητέος πλειοδότης στο διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για τη παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των περιφερειακών αεροδρομίων


Με ένα μεγάλο συλλαλητήριο, κατά πάσα πιθανότητα το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, απαντούν οι φορείς και οι πολίτες των Χανίων στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου "Ιωάννης Δασκαλογιάννης", πεπεισμένοι, ότι μία τέτοια κίνηση μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει στην οικονομία του τόπου. Οι αποφάσεις θα ληφθούν σε σύσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, υποδέχεται τον Δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα και άλλους εκπροσώπους φορέων, ώστε καταλήξουν στην ημερομηνία, την ώρα, τον τόπο και την ακριβή μορφή που θα λάβει η κινητοποίηση.

Την ίδια ώρα οι διαδικασίες προχωρούν από το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, το πιθανότερο την προσεχή Πέμπτη, αναμένεται να γίνει γνωστός ο προτιμητέος πλειοδότης στο διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για τη παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των περιφερειακών αεροδρομίων.

Πρόκειται για 14 συνολικά αεροδρόμια που έχουν χωριστεί από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων σε δύο ομάδες. Η πρώτη περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας. Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να παραχωρηθούν σε δύο διαφορετικά σχήματα τα περιφερειακά αεροδρόμια, τελικώς όμως προκρίθηκε η επιλογή ο προτιμητέος πλειοδότης να αναλάβει την εκμετάλλευση και των 14 αερολιμένων.

Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν τρία επενδυτικά σχήματα, στα οποία μετέχουν γνωστοί διεθνείς «παίκτες» της αγοράς διαχείρισης αερολιμένων και μεγάλοι εγχώριοι όμιλοι με εμπειρία σε παραχωρήσεις. Τα σχήματα αυτά είναι:

- CASA (Corporation America S.A.) – METKA Α.Ε.
- FRAPORT AG- SLENTEL Ltd
- VINCI Airports S.A.S. – ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)