to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:42 | 15.09.2020

Κοινωνία

Χανιά: Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε ο γονέας που χτύπησε εκπαιδευτικό για τη χρήση μάσκας

Στο αυτόφωρο προκειμένου να δικαστεί οδηγήθηκε ο 40χρονος γονέας μαθητή του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, που χθες φέρεται ότι βιαιοπράγησε σε βάρος καθηγητή του σχολείου, όταν το θύμα της επίθεσης δεν επέτρεψε στο παιδί του κατηγορουμένου να μπει στο σχολείο, χωρίς τη μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό.


Ο 40χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της απειλής σε βάρος του εκπαιδευτικού.

Στο χώρο των δικαστηρίων βρέθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, Γιάννης Κυριακάκης, που, μιλώντας στους δημοσιογράφους ζήτησε την τιμωρία του κατηγορουμένου, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράσταση της εκπαιδευτικής κοινότητας προς το θύμα της επίθεσης.

Όπως ανέφερε, «ένας συνάδελφός μας χτυπήθηκε στην προσπάθειά του να κάνει τη δουλειά του».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ το περιστατικό βίας είναι το τρίτο σε βάρος εκπαιδευτικού τα τελευταία χρόνια στα Χανιά.

Σε κοινή τους ανακοίνωση. οι διευθυντές όλων των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων καταδικάζουν το συμβάν, ζητώντας προστασία από τέτοιου είδους περιστατικά.

Στην ανακοίνωσή του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου αναφέρονται τα εξής για το περιστατικό:

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/09/2020 καταγγέλλει και καταδικάζει την αναίτια και βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας , η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό.

Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δε θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο.

Ν. Κεραμέως: Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές

«Το υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια», τόνισε σε ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο των Χανίων, από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα.

   Όπως ανέφερε η υπουργός, επικοινώνησε με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου ενώ έχει ήδη ζητήσει από την υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.

   «Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές», κατέληξε η υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: Χανιά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)