to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:39 | 03.04.2013

Κοινωνία

Χανιά: Στη θάλασσα ο υποψήφιος βουλευτής της Χρ. Αυγής

Οι προκλητικές, τραμπούκικες συμπεριφορές μελών της Χρυσής Αυγής στα Χανιά είχαν απροσδόκητο αποτέλεσμα για έναν από αυτούς, ενώ ως αυτή την ώρα (μεσάνυχτα Τρίτης) κρατούνται 8 άτομα στο αστυνομικό τμήμα των Χανίων


Σύμφωνα με μαρτυρίες, από τις 6 το απόγευμα σήμερα ομάδα 15 χρυσαυγιτών συγκεντρωμένη σε καφέ της πόλης ξεκίνησε τις προκλήσεις τραμπουκίζοντας κάποιον που τους φαινόταν περίεργα ντυμένος για τα γούστα τους. Κατόπιν, περνώντας μπροστά από τα γραφεία του ΚΚΕ επιδόθηκαν σε νεοναζιστικούς χαιρετισμούς συνεχίζοντας το γελοίο σερί προκλήσεων αργότερα με επίθεση σε 3 μετανάστες (2 από το Μαρόκο κι έναν από την Αλβανία) στην περιοχή της Αγοράς, ενώ ήδη η συμπεριφορά τους είχε προκαλέσει συγκέντρωση των αντιφασιστικών δυνάμεων της πόλης.

Η χρυσαυγίτικη ομάδα, τα μέλη της οποίας ήταν εμφανώς μεθυσμένα, κατευθύνθηκε προς το παλιό λιμάνι των Χανίων, αλλά καθώς είχαν ήδη μαθευτεί τα πεπραγμένα τους στην πόλη ακολούθησαν κατά τις 7.30 το απόγευμα συγκρούσεις με αντιφασίστες και δημοκρατικούς ανθρώπους, που είχαν ως αποτέλεσμα ένας από τους χρυσαυγίτες, ο υποψήφιος βουλευτής Βλαμάκης, να βρεθεί στη θάλασσα.

Η επέμβαση της αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα να προσαχθούν στο τμήμα εκτός από 6 φασίστες, και μια αντιφασίστρια που χωρίς να είναι καν παρούσα στα περιστατικά (υπάρχει γι' αυτό και μαρτυρία πανεπιστημιακού που βρισκόταν στα Χανιά για εκδήλωση)  υποδείχθηκε από τους χρυσαυγίτες και ένας σερβιτόρος που προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα. Ολοι κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα των Χανίων, όπου όπως φαίνεται θα υποβληθούν μηνύσεις από όλες τις μεριές.

Πάντως, αν κρίνουμε από τη φωτογραφία, ο Βλαμάκης σίγουρα φορούσε το μαγιό του

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)