to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 25.06.2019

Κοινωνία

Χανιά: Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία

Με εντατικούς ρυθμούς υλοποιείται ο σχεδιασμός για την αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου των Χανίων που υπέστη σημαντικές καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή κατά τον Φεβρουάριο και Μάρτιο.


Σήμερα στα Χανιά ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε δύο ακόμα συμβάσεις για την εκτέλεση έργων αποκατάστασης για το τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου που ανήκει στο δήμο Χανίων καθώς και για την επαρχιακή οδό προς την Παλαιόχωρα.

Η πρώτη σύμβαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης αφορά σε επείγουσες εργασίες και αντιπλημμυρικά έργα αποκατάστασης ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Χανίων και προβλέπει παρεμβάσεις για την άρση των καταπτώσεων, την επισκευή τεχνικών, καθιζήσεων και ασφαλτικών. Η δεύτερη εργολαβική σύμβαση αφορά τη συντήρηση της επαρχιακής οδού στο τμήμα Αλικιανός - Σέμπρωνας - Ροδοβάνι - Παλαιόχωρα.

Όπως τόνισε κατά την υπογραφή των συμβάσεων ο κ. Αρναουτάκης, «θα συνεχίσουμε πολύ σύντομα και με άλλα έργα, ειδικά στην αντιμετώπιση των ζημιών από την κακοκαιρία του Φεβρουαρίου, ούτως ώστε όσο μπορούμε τη φετινή χρονιά να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και από το νέο χρόνο όλα τα έργα να είναι σε εξέλιξη». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα έργα αυτά πέραν από τη σημασία που έχουν στην αναβάθμιση της καθημερινότητας και του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, δίνουν και μια τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία δεδομένου ότι οι ανάδοχοι εργολάβοι είναι ντόπιοι και απασχολείται στις εργασίες μεγάλος αριθμός εργαζομένων του κατασκευαστικού κλάδου.

Παράλληλα, κατά την σημερινή επίσκεψη του κ. Αρναουτάκη στα Χανιά ανακοινώθηκε ότι από την Περιφέρεια θα διατεθεί ποσό 500.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα και έργα αντικατάστασης ασφαλτοτάπητα και 110.000 ευρώ για μετακινήσεις δικτύων ύδρευσης στην περιοχή των Τοπολίων.

Εκτός από τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία σήμερα υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την κατασκευή τριών γηπέδων ποδοσφαίρου 5Χ5 με συνθετικό χλοοτάπητα στις περιοχές Ανώπολη, Ασκύφου και Χώρα Σφακίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: Χανιά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)