to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:46 | 26.03.2013

Κοινωνία

Χανιά: παρέμβαση στη ΔΕΗ αύριο από τις Συνελεύσεις Γειτονιών

Με κύριο αίτημα «Κανένα σπίτι χωρις ρεύμα - κανένας πεινασμένος». Η παρέμβαση θα γίνει στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην περιοχή Λίμνη Τσόντου τηνΤετάρτη στις 10 π.μ .


Σχετικά κείμενα-καλέσματα:

 
 
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ
 
Οι φόροι, τα χαράτσια , οι μειώσεις των μισθών μας, των συντάξεων, η αυξανόμενη ανεργία και η ακρίβεια έχουν γίνει ο  εφιάλτης μας.
Κόβουν το ρεύμα σε ανθρώπους άνεργους, σε άρρωστους και οικογενειάρχες με μικρά παιδιά, που δεν έχουν να πληρώσουν.
Στερούν από τα παιδιά μας το μέλλον τους.
 
Εκατοντάδες από εμάς δεν μπορούν να πάνε στον γιατρό και δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους.
Πολλοί από εμάς στέλνουν τα παιδιά τους χωρίς ούτε ένα ευρώ ή και νηστικά στο σχολείο.
Μας θέλουν επαίτες και φοβισμένους.
 
Αν νομίζουν πως θα το καταφέρουν είναι γελασμένοι.
Εμείς δεν έχουμε,  να περιμένουμε τίποτε από κανέναν παρά μόνον από τον αγώνα μας.
Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη για την ανάκαμψη που μας τάζουν γιατί δεν θα είναι για μας,  παρά μόνο για τους ντόπιους και ξένους επενδυτές.
 
Συμπολίτες, γείτονες και φίλοι την Τετάρτη  27 Μαρτίου 10 π.μ. όλοι μαζί στην Δ.Ε.Η. για να απαιτήσουμε την επανασύνδεση του ρεύματος για τους άνεργους γείτονές μας , για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν.  
 
ΜΑΖΙΚΑ - ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ -  ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ  ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΤΙΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
 
  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΛΕΠΑΣ  
 
.........................................................................................................................................................
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 27-3 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

H Ανοικτή Συνέλευση Νέας Χώρας καλεί τα μέλη και τους κατοίκους της συνοικίας να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση της Τετάρτης 27 Μαρτίου του 2013 στις 10:00 στα γραφεία της ΔΕΗ στην Λίμνη Τσόντου. Η παρουσία μας είναι απαραίτητη για να απαιτήσουμε από τη ΔΕΗ:

1) Να κάνει διακανονισμούς στους εκατοντάδες συμπολίτες μας που δεν έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετούν τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Με την ανεργία και την ανέχεια να αποτελούν τον κανόνα στην ελληνική κοινωνία και το αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος να γίνεται όλο και ακριβό, η ΔΕΗ έχει καθήκον να το καταστήσει προσιτό και όχι να εκβιάζει τους πολίτες για την πληρωμή του.

2) Να επανεξετάσει τις κομμένες συνδέσεις σε συμπολίτες μας που αποδεδειγμένα στερούνται τα μέσα, όχι μόνο να πληρώσουν εξογκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά και να θρέψουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Η πολύμηνη στέρηση του ηλεκτρικού ρεύματος από ανέργους, ηλικιωμένους, οικογένειες με βρέφη, αναπηρία, χρόνιες ή βαριές παθήσεις, αποτελεί, στη σημερινή συγκυρία της διάλυσης του κράτους πρόνοιας, μια απόφαση για τη ζωή και το θάνατο, μια απόφαση που καμία επιχείρηση –δημόσια ή ιδιωτική- δεν έχει το νομικό ή ηθικό έρεισμα για να την πάρει.

3) Η ΔΕΗ οφείλει να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων που χαρακτηρίζουν παράνομη και αντισυνταγματική οποιαδήποτε σύνδεση του αγαθού της ηλεκτροδότησης με το χαράτσι και καθιστούν παράνομη ακόμη και την είσπραξή του από την ίδια. Οι ευθύνες των στελεχών της ΔΕΗ είναι μεγάλες και θα καταλογιστούν σε αυτούς όταν μια πραγματικά δημοκρατική κυβέρνηση θα επανασυστήσει το κράτος δικαίου σε αυτήν την χώρα.
 

4). Η αποξένωση της ΔΕΗ από την ελληνική κοινωνία, η τυφλή αποδοχή των υπέρογκων αυξήσεων των τιμολογίων της, και η μετατροπή της σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό, αποτελούν το τελευταίο βήμα πριν την οριστική εκποίησή της και την απώλεια οποιουδήποτε κοινωνικού ελέγχου στην λειτουργία της. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ οφείλουν να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματα των πολιτών και να συγκροτήσουν μαζί τους ένα ενιαίο μέτωπο, το μόνο που μπορεί να εξασφαλίσει τον δημόσιο και κοινωφελές χαρακτήρα της επιχείρησης, τα δικαιώματα των εργαζομένων και το αγαθό της ηλεκτροδότησης στις λαϊκές οικογένειες.
 

Σε μια εποχή που οι διακανονισμοί των λογαριασμών της ΔΕΗ υπερέβησαν τις 700.000 για το 2012 και οι αιτήσεις αναμένονται να υπερβούν το 1 εκ. για το 2013, οποιαδήποτε απόφαση της ΔΕΗ επηρεάζει όχι μόνο το επίπεδο διαβίωσης ευρέων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, αλλά άπτεται των συνταγματικά κατοχυρωμένων δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών. Τα στελέχη της ΔΕΗ θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα προασπίσουν αυτά τα δικαιώματα και το μακροπρόθεσμο συμφέρον της επιχείρησής τους ή εάν θα αφεθούν άβουλα να υπακούουν στις εντολές των πολιτικών τους προϊσταμένων και των ξένων δανειστών. Η κοινωνία, όπως και η ιστορία, θα κρίνει και αυτούς και εμάς.


Ανοικτή Συνέλευση Νέας Χώρας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)