to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:49 | 28.07.2014

πηγή: avgi.gr

Κοινωνία

Χανιά: Κυβερνητική αδιαφορία για τα χημικά καταγγέλλουν οι ακτιβιστές του στολίσκου

Δριμύ κατηγορώ για την αδιαφορία της κυβέρνησης σχετικά με την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, εξαπέλυσαν οι διοργανωτές του στολίσκου που αναζήτησε τα ίχνη του πλοίου CapeRay όπου γίνεται η υδρόλυση των χημικών


Δριμύ κατηγορώ για την αδιαφορία της κυβέρνησης σχετικά με την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, εξαπέλυσαν οι διοργανωτές του στολίσκου που αναζήτησε τα ίχνη του πλοίου CapeRay όπου γίνεται η υδρόλυση των χημικών. Δήλωσαν, παράλληλα, ικανοποιημένοι γιατί κατάφεραν να στείλουν το μήνυμα κατά της καταστροφής των χημικών στη Μεσόγειο. 

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο Βαγγέλης Πισσίας, εκ των διοργανωτών του εγχειρήματος κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο ότι "δε γνωρίζει τι συμβαίνει στην ίδια του τη χώρα" καθώς "δε συνομιλεί με τους (αμερικανούς) επιτελείς οι οποίοι συμεριφέρονται ως επικυρίαρχοι".

Ο Δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν τα μέλη της αποστολής, η υδρόλυση γίνεται μόλις 75 - 100 μίλια από τις ακτές της Κρήτης.

Οι ακτιβιστές που συμμετείχαν αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες του ταξιδιού και στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν και να προσεγγίσουν το CapeRay, πάνω στο οποίο γίνεται η υδρόλυση των χημικών όπλων της Συρίας. Τελικά δεν το κατόρθωσαν λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, αλλά στο σημείο όπου έφτασαν, άφησαν δύο σημαδούρες με την ελληνική σημαία με τις οποίες οριοθέτησαν την παρουσία τους.

Είπαν, πάντως, ότι το πλοίο που αναζητούσαν «κρυβόταν», ενώ κατά τον πλου τους βρίσκονταν υπό συνεχή παρακολούθηση και επιτήρηση.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)