to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:44 | 15.09.2022

Κοινωνία

Χανιά: Νέο κρούσμα ενδοοικογενειακής βίας - Στον εισαγγελέα ο 52χρονος δράστης

Ενώπιον του τριμελούς πλημμελειοδικείου Χανίων,θα οδηγηθεί και πάλι αύριο στις 12 το μεσημέρι ο 52χρονος από τα Χανιά , που συνελήφθη χθές απο την αστυνομία μετά από καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία. Σύμφωνα με την καταγγελία, χθες το μεσημέρι, ο 52χρονος, χτύπησε τη 17 χρονη κόρη του μέσα στο σπίτι της οικογένειας στην περιοχή της Νέας Χώρας. O 52χρονος οδηγήθηκε σήμερα στο αυτόφωρο από το οποίο ζήτησε αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης , καθώς δεν είχε δικηγόρο υπεράσπισης. Κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και πρόκληση σωματικών βλαβών καθώς και για αντίσταση κατά της αρχής.


Ένα ακόμα δράμα ενδοοικογενειακής βίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με μία μητέρα και τρία ανήλικα παιδιά στα Χανιά να φέρεται να πέφτουν θύματα της επιθετικότητας, ακόμα και για ασήμαντη αφορμή, του συζύγου και πατέρα. Μάλιστα, ο θύτης - πατέρας φέρεται να έβαλε τη 15χρονη κόρη του σε μία καρέκλα και να τη χτυπούσε άγρια με χοντρό ξύλο στο κεφάλι.

Στους αστυνομικούς το κορίτσι κατήγγειλε ότι ο πατέρας της τη χτύπησε, επειδή είχε καθυστερήσει δυο λεπτά να πάει στο σπίτι της και ότι εκτός από την ίδια, ο πατέρας ασκεί βία και στη μητέρα της, αν και εκείνη το αρνείται.

Παράλληλα, η 15χρονη είπε ότι ο πατέρας χτυπάει και τον 13χρονο αδελφό της της, καθώς και τη μόλις τεσσάρων χρόνων αδελφούλα της. Μάλιστα, περιέγραψε μια σκηνή, κατά την οποία, όταν η μικρή της αδερφή ήταν μόλις δύο ετών, την κλείδωσε ο πατέρας στο μπαλκόνι και της είπε ότι για τιμωρία θα κοιμηθεί έξω. Το παιδί άρχισε να κλαίει και να εκλιπαρεί να το βάλουν μέσα στο σπίτι, διότι φοβόταν. Το 15χρονο κορίτσι φέρεται να είπε ακόμα στους αστυνομικούς ότι όταν ο πατέρας χτυπά τα παιδιά, η μητέρα παρακολουθεί αμέτοχη.

Όταν ο πατέρας επέστρεψε στο σπίτι οι γείτονες κάλεσαν πάλι την αστυνομία. Το αντιλήφθηκε αυτό και επιχείρησε και πάλι να φύγει, αλλά τον ακολούθησε ένας από τους γείτονες. Ο τελευταίος ενημέρωσε την αστυνομία, για το που βρισκόταν ο πατέρας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Πριν τη σύλληψή του, ωστόσο, ο πατέρας επιτέθηκε και χτύπησε και το άτομο αυτό που τον ακολούθησε και ενημέρωσε την αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν γείτονες είχαν καλέσει και πάλι την αστυνομία να παρέμβει σε παρόμοια επεισόδια εντός της οικογένειας. Ωστόσο, κάθε φορά που έφτανε η αστυνομία στο σπίτι, η μητέρα και τα παιδιά αρνούνταν ότι είχαν δεχτεί βία και ξύλο από τον πατέρα.

Πηγή: Έθνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)