to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:02 | 24.04.2013

Κοινωνία

Χανιά: Αντιδράσεις στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου

Πληθαίνουν στα Χανιά οι φωνές των τοπικών φορέων που αντιδρούν στην πρόθεση του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».


Μετά την κοινή ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη και των δημάρχων της περιοχής με την οποία εκφράζεται η αντίθεσή τους στην προοπτική παραχώρησης της χρήσης του αεροδρομίου σε ιδιώτες, και η Ένωση Ξενοδόχων δηλώνει την αντίθεσή της, ενώ με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων διαμαρτύρεται για την προοπτική δημιουργίας εμπορικού κέντρου στο αεροδρόμιο από τον ιδιώτη επενδυτή.

Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων επισημαίνει τη ραγδαία ανάπτυξη που έχει το αεροδρόμιο τα τελευταία χρόνια, εκφράζει ανησυχία για ανακοπή της ανάπτυξης και προσέλκυσης τουριστών από ενδεχόμενη αύξηση των τελών και τονίζει πως το αεροδρόμιο Χανίων δεν απορροφά πόρους από το κράτος.

«Με την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου φοβόμαστε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να επαναληφθεί το τραγικό λάθος του διεθνή αερολιμένα Ελευθερίου Βενιζέλου ο οποίος κατατάσσεται στα πιο ακριβά αεροδρόμια στην Ευρώπη. Μία τέτοια εξέλιξη θα σημάνει το τέλος της αναπτυξιακής προοπτικής του αερολιμένα Χανίων, τη σταδιακή μείωση του εισερχόμενου τουρισμού (ο οποίος παρέχει άμεσα και έμμεσα περίπου το 75% με 80% του εισοδήματος που παράγεται στον νομό Χανίων) και την απώλεια σημαντικών αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες πιθανόν να επιλέξουν λόγω ανταγωνιστικής τιμολογιακής πολιτικής να δημιουργήσουν την επόμενη βάση τους στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ή άλλων προορισμών», επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων, που ζητά ανάκληση της σχετικής προκήρυξης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, εξάλλου, διαμαρτύρεται έντονα για τη φημολογούμενη δημιουργία εμπορικού κέντρου από τους ιδιώτες που θα αναλάβουν το αεροδρόμιο, κάτι που, όπως υποστηρίζει ο σύλλογος, θα καταστρέψει την τοπική οικονομία.

Στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου μεταξύ άλλων τονίζεται: «O Εμπορικός Σύλλογος Χανίων μετά από δημοσιεύματα που φέρνουν την είδηση της ενοικίασης του αεροδρομίου των Χανίων και σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη δημιουργία εμπορικού πάρκου έξω από αυτό, αντιδρά και τάσσεται ξεκάθαρα εναντίον κάθε είδους απόφασης που μπορεί να πλήξει την τοπική οικονομία και τις εμπορικές επιχειρήσεις την τόσο κρίσιμη αυτήν περίοδο».

Πηγή ΑΠΕ - ΑΜΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)