to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:48 | 29.06.2019

Διεθνή

Handelsblatt: Στον σκληρό αγώνα για τις σημαντικότερες θέσεις της ΕΕ, αναδύεται μια λύση

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ μιλώντας σήμερα στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας για μια πιθανή λύση με τους Βέμπερ και Τίμερμανς τόνισε χαρακτηριστικά : «Εν πάση περιπτώσει, οι δύο κορυφαίοι υποψήφιοι αποτελούν μέρος της λύσης και αυτό είναι πολύ σημαντικό».


«Στον σκληρό αγώνα για τις σημαντικότερες θέσεις της ΕΕ, αναδύεται μια λύση» γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων  στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις οποίες ο ολλανδός σοσιαλδημοκράτης Φρανς Τίμερμανς αναμένεται να είναι ο διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Χριστιανοκοινωνιστής Μάνφρεντ Βέμπερ πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Αλλά η λύση αυτή δεν έχει ακόμη σφραγίσει» τονίζουν διπλωμάτες και εκπρόσωποι των κομμάτων. Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ μιλώντας σήμερα στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας για μια πιθανή λύση με τους Βέμπερ και Τίμερμανς τόνισε χαρακτηριστικά : «Εν πάση περιπτώσει, οι δύο κορυφαίοι υποψήφιοι αποτελούν μέρος της λύσης και αυτό είναι πολύ σημαντικό». 

Με την επιλογή αυτή αποφεύγεται μια ενδεχόμενη σύγκρουση με το Κοινοβούλιο ,γράφει η γερμανική εφημερίδα . Ο επικεφαλής  της Πράσινης Ευρώπης, Ράινχαρντ Μπατικόφερ εμφανίστηκε ικανοποιημένος με αυτές  τις σκέψεις. «Εάν αυτό συμβεί πραγματικά και ο Φρανς Τίμερμανς εκλεγεί πρόεδρος της Επιτροπής και ο Μάνφρεντ Βέμπερ πρόεδρος του Κοινοβουλίου, συνιστά από την πλευρά μου μια καλή λύση», δήλωσε ο Μπατικόφερ στις εφημερίδες του ομίλου Funke Media. Ο επικεφαλής του SPD στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γιενς Γκέιερ δήλωσε επίσης στο Γερμανικό Πρακτορείο: «Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η βασική αρχή των «κορυφαίων υποψηφίων» γίνεται πλέον σαφώς αποδεκτή.

AΠΕ-ΜΠΕ

tags: Handelsblatt

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)