to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:27 | 30.07.2018

Οικονομία

Handelsblatt: «Ακόμα και οι πυρκαγιές δεν επηρεάζουν τον τουρισμό στην Eλλάδα»

«Τους πρώτους έξι μήνες του 2018 αυξήθηκε ο αριθμός των τουριστών κατά 10,5 % στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας» γράφει η Handelsblatt


    «Ακόμα και οι πυρκαγιές στα περίχωρα της Αθήνας, όπου στο Μάτι τουλάχιστον 88 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δεν επηρεάζουν μέχρι σήμερα τον τουρισμό. Εξαιτίας των καταστροφών από τις πυρκαγιές δεν υπάρχουν ακυρώσεις αναφέρουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες. Τους πρώτους έξι μήνες του 2018 αυξήθηκε ο αριθμός των τουριστών κατά 10,5 % στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας» γράφει η Handelsblatt, η οποία παρατηρεί ότι ο τουριστικός τομέας βοηθάει τη χώρα να βγει από την κρίση, ωστόσο η πτώση της αξίας της τουρκικής λίρας προκαλεί ανησυχίες στους Έλληνες ξενοδόχους.

   Η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ σημειώνει, επίσης: «Ουρές μπροστά από την Ακρόπολη, στριμωξίδι στις παραλίες, πλήρη σε κρατήσεις ξενοδοχεία. Ο τουρισμός στην Ελλάδα αυξάνεται για έκτη συνεχή χρονιά. "Είμαστε κλεισμένοι μέχρι τον Οκτώβριο" λέει ο Χαράλαμπος Στεφανίδης, ο οποίος έχει μια μικρή οικογενειακή πανσιόν στην Πάρο. "Πέρυσι η χρονιά πήγε πάρα πολύ καλά αλλά το 2018 αναμένεται ακόμα καλύτερο" λέει ικανοποιημένος ο ξενοδόχος» και επισημαίνει ότι ο αριθμός των τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα ενδεχομένως να φθάσει και τα 35 εκατομμύρια, αλλά «ακόμα περισσότερο από τον αριθμό των τουριστών αυξάνονται τα έσοδα. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, οι τουρίστες απέφεραν έσοδα σχεδόν 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ μέχρι τον Μάιο, μια αύξηση της τάξεως του 35% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο».

   Η Ηandelsblatt τονίζει περαιτέρω ότι «τους πέντε πρώτους μήνες τα έσοδα από τον τουρισμό σημείωσαν αύξηση κατά 22% και αυτή η αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στους Γερμανούς επισκέπτες, οι οποίοι απέφεραν 65% περισσότερα έσοδα στη χώρα. Το 2017, η Ελλάδα αποτέλεσε τη νούμερο ένα τάση στους ταξιδιωτικούς προορισμούς και όπως αναφέρουν ταξιδιωτικοί πράκτορες όπως η Tui, Thomas Cook και Neckermann καταγράφεται μια ακόμα μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο».

   Τέλος, η έγκριτη γερμανική εφημερίδα αναφέρεται και στην μεγάλη αύξηση των Κινέζων τουριστών. «Οι απόλυτοι αριθμοί είναι ακόμα μικροί. Από τα 27 εκατομμύρια τουριστών που επισκέφθηκαν πέρυσι τη χώρα μόλις 120.000 ήταν από την Κίνα. Το 2020 αναμένονται όμως 500.000 επισκέπτες από την Κίνα και αυτό είναι μόνο η αρχή όπως αναφέρει η υπουργός Τουρισμού κ.Κουντουρά».

   Πηγή: DW/ Handelsblatt

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)