to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:13 | 29.03.2022

Πολιτική

Χαμηλώνει ο Μητσοτάκης ξαφνικά τον πήχη της ΝΔ στις εκλογές

Δήλωση ηττοπάθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος βλέπει να απομακρύνεται το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας


Τα γυρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, μετά και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου «Ο Κόσμος που Αλλάζει» δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «ο λαός θα μας υποδείξει τελικά αν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα κόμμα ή από περισσότερα. Η χώρα θα κυβερνηθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο». Πρόκειται για δήλωση ηττοπάθειας του πρωθυπουργού, καθώς δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ζητούσε αυτοδυναμία.

Συγκεκριμένα, στις 12 Σεπτεμβρίου από το βήμα της ΔΕΘ είχε αναφέρει το εξής: «Επειδή είμαι πάρα πολύ καθαρός σε αυτά τα οποία λέω και θα ζητήσω από τον ελληνικό λαό αυτοδυναμία στις εκλογές που θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας, θα συγκριθεί πάλι η επιλογή μιας Παράταξης η οποία λέει στον ελληνικό λαό ότι και διπλές να είναι οι κάλπες εγώ ζητώ αυτοδύναμη διακυβέρνηση, γιατί πιστεύω ότι κυβέρνησα καλά αυτό το διάστημα, με μία άλλη επιλογή που δεν έχω καταλάβει ποια είναι, της "προοδευτικής διακυβέρνησης". Να κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη; Δεν φαντάζομαι ότι πολλοί Έλληνες θέλουν να ζήσουν ξανά αυτά που έγιναν το 2015».

Παράλληλα, στις 3 Νοεμβρίου σε συνέντευξη στο Mega είχε δηλώσει: «Πρέπει να σας πω ότι όσο και αν αυτό μπορεί να σας ακούγεται σήμερα φιλόδοξο, η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία και στην πρώτη κάλπη, και με την απλή αναλογική. Αυτός θα είναι ο στόχος μας».

Εμπαιγμός με τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

Στο μεταξύ, τη στιγμή που οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας, αδυνατώντας πολλές φορές να προμηθευτούν ακόμα και τα βασικά τρόφιμα λόγω του ράλι τιμών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμα σκέφτεται αν θα μειώσει τον ΦΠΑ.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα θεωρητικά βρίσκεται στο τραπέζι. «Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα είναι πάντα ένα μέτρο το οποίο μπορεί να υπάρχει στη φαρέτρα μας» αλλά «έχει κόστος, και θα πρέπει να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι αν κινούμασταν σε αυτή την κατεύθυνση ότι αυτή τη μείωση θα την έβλεπαν τελικά οι καταναλωτές και δεν θα πήγαινε στο περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, προκειμένου να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά, κάτι που ωστόσο αρνείται πεισματικά η κυβέρνηση. Μάλιστα τη Δευτέρα ο Γιάννης Οικονόμου ξέκοψε ξανά κάθε συζήτηση, λέγοντας ότι «έχουμε εξηγήσει πολλές φορές και γιατί δεν προκρίνουμε την αξιοποίηση φορολογικών εργαλείων στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ανατιμήσεων και την πολιτική ενίσχυσης των πιο ευάλωτων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)