to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χαλυβουργική: Με νέα διαθεσιμότητα απειλούνται οι εργαζόμενοι - Σήμερα, Δευτέρα, η συνάντηση υπό τον Ανδ. Νεφελούδη

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Διοίκηση της Εταιρείας προτίθεται να εφαρμόσει το μέτρο της διαθεσιμότητας, με μόνη δικαιολογία την εξοικονόμηση κόστους, σκορπίζοντας αβεβαιότητα στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους


Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής απειλούνται να βρεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο στην Ελευσίνα έχει διακόψει από τον Μάη του 2012 την λειτουργία του χαλυβουργείου λόγω κόστους παραγωγής και μειωμένης ζήτησης των προϊόντων. 

Όπως τονίζει στο Left.gr ο Στράτος Καπετάνιος, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων της Χαλυβουργικής, παρά τα δύο κύματα οικειοθελών αποχωρήσεων (συνολικά 350) εργαζομένων του 2013 και του 2015, παρά τη μείωση μισθών, παρά τη μείωση του κόστους σε ρεύμα και φυσικό αέριο, η επιχείρηση δεν μπορεί να βρει το δρόμο για την επαναλειτουργία της, με συνέπεια κάθε έτος από το 2014 να εφαρμόζεται τρίμηνη διαθεσιμότητα στην πλειοψηφία του προσωπικού, ενώ η εργασιακή ανασφάλεια προκαλεί πολλαπλά προβλήματα στους 170 εναπομείναντες εργαζόμενους και κατ’ επέκταση στις οικογένειές τους.

«Ήδη η επιχείρηση βαδίζει στο δεύτερο έτος μηδενικής παραγωγής κι ενώ στις αρχές του έτους είχε διαφανεί μια αισιόδοξη προοπτική για επαναλειτουργία του εργοστασίου, η αισιοδοξία αυτή αντικαταστάθηκε από έντονη ανησυχία με αφορμή δημοσιεύματα για ενδοοικογενειακή διαμάχη μεταξύ των μεγαλομετόχων της επιχείρησης, διαμάχη η οποία έχει πάρει τη δικαστική οδό για την επίλυση της», σημειώνει ο κ. Καπετάνιος.

Φωνή απόγνωσης των εργαζόμενων - Τη Δευτέρα η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας

Οι εργαζόμενοι αισθάνονται όμηροι κι ανήμποροι μπροστά σε αυτήν τη νέα εξέλιξη, η οποία, πλέον, δεν αφορά σε οικονομικές παραμέτρους αλλά στο εσωτερικό ιδιοκτησιακό και, κατά κύριο λόγο, διοικητικό πρόβλημα.

Η μόνη ευχή κι απαίτηση των εργαζομένων είναι να βρεθεί λύση όσο πιο γρήγορα γίνεται ώστε να επαναλειτουργήσει η επιχείρηση και να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα η ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Ήδη, το σωματείο απευθύνθηκε στο υπουργείο Εργασίας, ο γ.γ. του οποίου, Ανδ. Νεφελούδης, συγκάλεσε τριμερή συνάντηση (στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της διοίκησης, εκπρόσωποι των εργαζομένων και ο ίδιος ο γ.γ. του υπουργείου), τη Δευτέρα, 16 Απριλίου. 

Τη στήριξή τους στους εργαζόμενους της Χαλυβουργικής εκφράζουν, μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)