to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χαλκιδική: Στο δρόμο οι κάτοικοι για τους αμμοκράτες στην παραλία Νικήτης - Ένταση με τα ΜΑΤ

Στα χέρια ήρθαν αγανακτισμένοι πολίτες με τα ΜΑΤ στην παραλία της Νικήτης, της Χαλκιδικής καθώς οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν από το πρωί για να αποτρέψουν την κατεδάφιση αμμοκρατών.


Όταν το εκσκαπτικό μηχάνημα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επιχείρησε να ξεκινήσει εργασίες οι κάτοικοι θέλησαν να το σταματήσουν, ενώ άνδρες των ΜΑΤ έσπευσαν να τους απωθήσουν από το σημείο με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές. Από τα επεισόδια έγιναν τρεις συλλήψεις κατοίκων της Νικήτης, εκ των οποίων ο ένας είναι δημοτικός σύμβουλος.


Οι αμμοκράτες είχαν δημιουργηθεί εδώ και χρόνια από τον Δήμο και από κατοίκους προκειμένου να προστατεύεται το παραλιακό μέτωπο από τη διάβρωση.

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Σιθωνίας κέρδισε το μεσημέρι ασφαλιστικά μέτρα για την προσωρινή αναστολή της κατεδάφισης κάποιων αμμοκρατών εκφράζονται φόβοι ότι θα δοθεί συνέχεια στο ξήλωμα.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι υπουργοί της ΝΔ εδώ και σχεδόν ένα χρόνο κοροϊδεύουν τον κόσμο»
Το ζήτημα με τους αμμοκράτες στη συγκεκριμένη παραλία έχει αναδείξει πολλές φορές η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα που και σήμερα επανέφερε υποβάλλοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή.

«Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΝΔ εδώ και σχεδόν ένα χρόνο κοροϊδεύουν τον κόσμο» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι “τώρα ενημερώνεται για το θέμα των αμμοκρατών της Νικητής” κι ότι “έχει ζητήσει να του σταλεί ο φάκελος για να τον μελετήσει”.

Το ίδιο είχε απαντήσει και ο τότε υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, όταν πριν από 7 σχεδόν μήνες είχα καταθέσει εσπευσμένα κοινοβουλευτική αναφορά για το θέμα στη Βουλή, όταν είχε διαφανεί για πρώτη φορά η απειλή της κατεδάφισης των αμμοκρατών. (Υπ. αριθμ. 1853/15-06-2020 κοινοβουλευτική αναφορά με θέμα “Ανάγκη στήριξης του Δήμου Σιθωνίας για την νομιμοποίηση των αμμοκρατών στην ακτογραμμή της Νικήτης.

Τότε, λοιπόν, ο κύριος Θεοδωρικάκος είχε απαντήσει επί λέξει : “σας γνωρίζουμε ότι έχουν ζητηθεί στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, την Περιφέρεια Κεντρι-κής Μακεδονίας και τον Δήμο Σιθωνίας, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 38546/22-06-2020 έγγραφο και, όταν περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις, θα ενημερωθεί η Βουλή́ των Ελλήνων με νεότερο έγγραφό μας”. Από τότε περιμένουμε το νεότερο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο είτε με τον κ. Θεοδωρικάκο, είτε με τον κ. Βορίδη συνεχίζει να αδιαφορεί, την ώρα που η αποκεντρωμένη Διοίκηση απειλεί με μπουλντόζες. Αυτά προς γνώση όλων…».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)