to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:54 | 27.03.2013

Κοινωνία

Χαλκιδική: Eξηγήσεις ζητούν οι συνήγοροι των 20 κατοίκων που κλήθηκαν ως «ύποπτοι»

Σημείωμα παροχής εξηγήσεων θα παρέδιδαν χθες, Τρίτη, στη ΓΑΔ Θεσσαλονίκης οι συνήγοροι των 20 κατοίκων της Χαλκιδικής που κλήθηκαν την Παρασκευή ως ύποπτοι.


«Είναι η κορύφωση μιας συντονισμένης προσπάθειας τρομοκράτησης των κατοίκων, αλλά και η έναρξη ενός δικαστικού αγώνα, το σκηνικό του οποίου είναι προσεκτικά στημένο», δηλώνουν στην «Εφ.Συν.» δυο εκ των δικηγόρων της ομάδας υπεράσπισης των κατοίκων της Χαλκιδικής, ο Γιώργος Κυρίτσης και ο Βασίλης Τζιμούρτος.

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η αποστολή των κλήσεων στους διαμαρτυρόμενους Χαλκιδικιώτες έγινε λίγες ώρες μετά την ηχηρή απειλή τής Ελληνικός Χρυσός ότι ενδέχεται ακόμα και να ματαιώσει την επένδυση. Δυστυχώς, οι παραπάνω συνθήκες καθιστούν την παρούσα διαδικασία όχι απλώς ποινική, αλλά πολιτική. Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την παράνομη, αντιδικονομική, αντισυνταγματική και πολιτειακά επικίνδυνη μεθοδολογία των αρχών ασφαλείας κατά τη διάρκεια της προδικασίας».

 

Οι συνήγοροι καταγγέλλουν απόπειρα κατασκευής βαρύτατων κακουργημάτων και κατασκευασμένα ευρήματα: «Ενδεικτικά, ανάμεσα σε όσους η αστυνομία αντιμετωπίζει ως υπόπτους είναι ένας νεαρός με αναπηρία πάνω από 60%, αλλά και ο πατέρας του 10μηνου μωρού που κατήγγειλε δημόσια πως η κορούλα του νοσηλεύτηκε από τη ρίψη δακρυγόνων στις 7/3», μας λέει ο Γιώργος Κυρίτσης.

Ποιο είναι το προφίλ των 20, ρωτήσαμε τον Βασίλη Τζιμούρτο: «Είναι όλοι άντρες, από 18 έως 65 χρόνων. Οι περισσότεροι νεαροί οικογενειάρχες με παιδιά. Είναι υλοτόμοι, οικοδόμοι, ψαράδες. Ανάμεσά τους υπάρχουν πρώην εργαζόμενοι στα μεταλλεία κι άνθρωποι που τους προσφέρθηκε εργασία εκεί κι αρνήθηκαν». Κατά πάσα πιθανότητα σήμερα ολοκληρώνεται η αστυνομική προανάκριση και η δικογραφία μεταβιβάζεται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Περιλαμβάνει 750 σελίδες με καταθέσεις και 40 CDs με υλικό από σαρώσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας και εκθέσεις αυτοψίας.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Ολες οι ειδήσεις για τη Χαλκιδική και τον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)