to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:10 | 25.03.2013

Κοινωνία

Χαλκιδική - 25η Μαρτίου: Η πορεία προς το Χοντρό Δέντρο - Παρέλαση ενάντια στην αστυνομική βία

Σε διαμαρτυρία ενάντια στην αστυνομική βία εξελίχθηκε η παρέλαση στην Ιερισσό. Οι μαθητές φόρεσαν μπλουζάκια στα οποία αναγράφεται "ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ; 07-03-2013" και αναφέρονται στην επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στην περιοχή στις 7/3.


15:30: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδήλωση και η πορεία στη Χαλκιδική.

14:50 "Μαζί με τον Μπουμπούκο και τη Χρυσή Αυγή χρυσάφι δεν θα πάρετε απ' τη Χαλκιδική" - σύνθημα καθώς η πορεία επιστρέφει στη Μ. Παναγία.

14.30: Η κεφαλή της πορείας έχει φτάσει στην περιοχή Κεραίες ενώ ΜΑΤ είναι παραταγμένα στο δρόμο σε μικρή απόσταση από το Χονδρό Δέντρο.

14:00 Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η πορεία που ξεκίνησε από τον κόμβο της Μ.Παναγιάς προς τις Σκουριές ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική. Υπολογίζεται ότι στην πορεία συμμετέχουν πάνω από 2.500 άτομα.

Πηγή: seleo.gr

12.55: Η αστυνομία σταμάτησε τα λεωφορεία των διαδηλωτών που ξεκίνησαν από την Ιερισσό για να πραγματοποιήσει ελέγχους. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε όλη τη διαδρομή από την Ιερισσό στο Χονδρό Δέντρο.

ierissos 25mar

Στον κόμβο Παναγιάς διοργανώνεται συγκέντρωση από τις Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και ήδη από τις 12 έχει αρχίσει η προσέλευση του κόσμου. Οι συγκεντρωμένοι θα κατευθυνθούν με πορεία στο Χονδρό Δέντρο.

Σε διαμαρτυρία ενάντια στην αστυνομική βία εξελίχθηκε νωρίτερα η παρέλαση στην Ιερισσό. Οι μαθητές φόρεσαν μπλουζάκια στα οποία αναγράφεται "ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ; 07-03-2013" και αναφέρονται στην επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στην περιοχή στις 7/3.

Τίποτα δεν έλειψε από αυτή τη γιορτή, μπάντα, κατάθεση στεφάνων, ομιλίες. Ίσως τελικά να έλειψε κάτι... η αστυνομία! Σύμφωνα με πληροφορίες του seleo η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση καταχειροκροτήθηκε κατα την ομιλία της από τους κατοίκους, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Όλοι εκτός από την αστυνομία. Κανέναν εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών δεν φάνηκε στην εκδήλωση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κυρία που φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία δεν είναι άλλη από τη γνωστή "γιαγιά" που ξεσήκωσε με το τραγούδι της τους διαμαρτυρόμενους στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη.

H ανακοίνωση:

"Πέρασε ένας χρόνος από την 25η Μαρτίου 2012, όταν πολίτες κάθε ηλικίας βιώσαν την αστυνομική βία και κρατική καταστολή, σε εντεταλμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης συμφερόντων πολυεθνικών και μεγαλοεργολάβων.

Πέρασε ένας χρόνος αδιάκοπου και κλιμακούμενου αγώνα. Ενός αγώνα για την επιβίωση, την απασχόληση, το βουνό, τα δάση, τα νερά, τον αέρα, το μέλλον και την αξιοπρέπεια. Ενός αγώνα που δέχτηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα, αποσιωπήθηκε και συκοφαντήθηκε.

Για τον αφανισμό αυτού του αγώνα επιστρατεύτηκαν ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα, προπαγανδιστικά ΜΜΕ, πρέσβεις, εκβιαστές, τραμπούκοι, κρατική τρομοκρατία, αστυνομική αυθαιρεσία, δακρυγόνα στα σχολεία. Για τον αφανισμό αυτού του αγώνα βιάζεται η αλήθεια, βιάζεται η ζωή μας, καταπατούνται τα συνταγματικά και ανθρώπινα δικαιώματά μας.

Εμείς όμως είμαστε ακόμη εδώ. Είμαστε πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Έχουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη ανθρώπων απ’ όλη την Ελλάδα, ανθρώπων απ’ όλο τον κόσμο.

Tη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013, συγκεντρωνόμαστε στο κόμβο της Μεγάλης Παναγίας και περπατάμε προς το Χοντρό Δέντρο. Επισκεπτόμαστε τον Κάκαβο για να του δώσουμε γι’ άλλη μια φορά την υπόσχεση ότι όσο υπάρχουμε θα υπάρχει και το βουνό. Ότι όσο υπάρχουμε, οι ανθρώπινες ζωές θα είναι πάνω απ’ τα κέρδη των ισχυρών.

Να δώσουμε την υπόσχεση ότι θα αντέξουμε και θα νικήσουμε!".

Πηγές: alterthess.gr, seleo.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)