to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:41 | 21.07.2015

Διεθνή

Χαλέπι: Τουλάχιστον 18 άμαχοι νεκροί από επίθεση του συριακού καθεστώτος με πύραυλο

«Ο πύραυλος έπληξε τη λαϊκή συνοικία αλ Μαγάγερ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 18 ανθρώπους, ανάμεσά τους και ένα παιδί», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.


Τουλάχιστον 18 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα Τρίτη όταν ένας πύραυλος «εδάφους - εδάφους» που εκτοξεύθηκε από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος ισοπέδωσε κατοικίες στην παλιά πόλη του Χαλεπιού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο πύραυλος έπληξε τη λαϊκή συνοικία αλ Μαγάγερ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 18 ανθρώπους, ανάμεσά τους και ένα παιδί», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

«Πάνω από 30 κατοικίες κατέρρευσαν και δεκάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια. Οι καταστροφές είναι τεράστιες», πρόσθεσε ο ίδιος κι έκανε λόγο για «δεκάδες τραυματίες».

Σύμφωνα με τον Άμπντελ Ραχμάν «στην πλειονότητά τους οι άμαχοι σκοτώθηκαν ενώ βρίσκονταν μέσα στα σπίτια τους».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διένειμε φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται ένα κατεστραμμένο τοπίο και κάτοικοι που έχουν συγκεντρωθεί μπροστά σε κατοικίες από μπετόν που έχουν μετατραπεί σε συντρίμμια.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, καθώς και άλλες ΜΚΟ, το καθεστώς της Συρίας βομβαρδίζει συχνά τις ζώνες τις οποίες ελέγχουν αντάρτες ή τζιχαντιστές με βαρέλια ή δοχεία με εκρηκτικά, αλλά λιγότερο συχνά με πυραύλους εδάφους-εδάφους.

Ο πόλεμος στη Συρία, που ξεκίνησε όταν οι διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος πνίγηκαν στο αίμα, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 230.000 ανθρώπους από το 2011

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)