to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:27 | 16.02.2022

Κοινωνία

«Χαλάει» ο καιρός το επόμενο διήμερο

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Τοπικά έντονα φαινόμενα. Πρόσκαιρη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Άνοδος της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα, αναμένονται το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη στη χώρα


Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το απόγευμα στη Δυτική Ελλάδα, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Τοπικά έντονα φαινόμενα. Πρόσκαιρη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Άνοδος της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα, προβλέπει το meteo.gr.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη οι βροχοπτώσεις θα επεκταθούν ανατολικότερα, ενώ έντονα φαινόμενα αναμένονται στην Πελοπόννησο. Την Πέμπτη βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται στην Κρήτη.

Ειδικά για το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενώ τη νύχτα και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Επιπλέον, κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες της Πέμπτης, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές που βαθμιαία θα σταματήσουν. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 16 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 3 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 15 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ στα δυτικά και στο Ιόνιο θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με ίδιες εντάσεις.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχοπτώσεων είναι Κατηγορίας 2, όσον αφορά τον νέο Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index - RPI) που έχει καθιερώσει το meteo.

tags: καιρός

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)