to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χάκερ προκάλεσαν προσωρινό πανικό στους χρήστες Facebook και Instagram σε όλο τον κόσμο

Η ομάδα χάκερ Lizard Squad βρίσκεται πίσω από το παγκόσμιο «κρασάρισμα» των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram, τα οποία έμειναν εκτός λειτουργίας για περίπου μία ώρα. Σε «εσωτερικό σφάλμα» αποδίδει το πρόβλημα το Facebook.


Οι χάκερ που ανέλαβαν την ευθύνη για την «επίθεση» στον server των δύο σελίδων προειδοποίησε ότι σύντομα θα αποκαλύψει μία σειρά e-mail από τα γραφεία της Malaysia Airlines.

Σύμφωνα με το Associated Press, το πρόβλημα σε Facebook - Instagram διήρκεσε 40 λεπτά σε ΗΠΑ, Ασία, Αυστραλία, καθώς και στην Ευρώπη, ενώ πρόκειται για την βλάβη με τη μεγαλύτερη διάρκεια μετά το Σεπτέμβριο 2010.

Οι δύο ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης βγήκαν εκτός λειτουργίας λίγο μετά τις 8 το πρωί και οι χρήστες που προσπαθούσαν να συνδεθούν έβλεπαν σελίδα με μήνυμα λάθους

Ανάλογα προβλήματα παρατηρήθηκαν σε μικρότερης διάδοσης κοινωνικά δίκτυα, όπως το Tinder, το Aim και το Hipchat.

Σε τεχνικά προβλήματα αποδίδει το Facebook την πτώση του, υποβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο ισχυρισμούς και φήμες ότι πίσω από το συμβάν το πρωί βρισκόταν η ομάδα χάκερ Lizard Squad.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου είπε ότι θεωρείται πως το πρόβλημα οφείλεται σε τεχνικό ζήτημα: «δεν επρόκειτο για αποτέλεσμα επίθεσης από “τρίτους”, αλλά έλαβε χώρα αφού εισάγαμε αλλαγή που επηρέασε τα συστήματα ρυθμίσεών μας. Κινηθήκαμε γρήγορα για την επιδιόρθωση του προβλήματος, και οι υπηρεσίες λειτουργούν στο 100% για όλους».

Δημοσιεύματα είχαν αποδώσει την ευθύνη στο Lizard Squad, με αφορμή tweets από τον λογαριασμό της ομάδας των χάκερ, στην οποία είχε αποδοθεί επίσης η ευθύνη για επιθέσεις στο Playstation Network και το Xbox Live στο παρελθόν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)