to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:56 | 18.10.2013

Διεθνή

Χάκερ από τη Γάζα δημοσιοποιεί τα στοιχεία 5.000 Ισραηλινών

Ένας χάκερ από τη Λωρίδα της Γάζας δημοσίευσε την Κυριακή στο διαδίκτυο, τα προσωπικά στοιχεία άνω των 5.000 ισραηλινών πολιτών, μετέδωσε το Ισραηλινό Κανάλι 2.


Ο χάκερ, γνωστός ως GaZa HaCHer δημοσίευσε τους αριθμούς ταυτότητας, τους προσωπικούς αριθμούς τηλεφώνων και τις διευθύνσεις 5.000 ισραηλινών, ισχυριζόμενος ότι το έκανε από βαρεμάρα.

Επισύναψε ένα μήνυμα στις πληροφορίες, λέγοντας «Απολαύστε».

Screenshot από τη δημοσίευση του παλαιστίνιου χάκερ

Ένα άτομο που δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένο να δει τα προσωπικά του δεδομένα στη λίστα είναι ο «Μ». «Χτες έψαχνα το όνομά μου στο Google για να δω τι θα βγει και προς έκπληξή μου είδα κάτι πολύ ενοχλητικό», είπε ο «Μ» στον ιστότοπο του Καναλιού 2. «Στοιχεία ισραηλινών, μεταξύ των οποίων και τα δικά μου, τα οποία ο χάκερ ήταν περήφανος που παρουσίασε: αριθμούς ταυτότητας, τηλεφώνων, e-mail, διευθύνσεις και άλλα στοιχεία. Σκοπεύω να υποβάλλω μήνυση ώστε αυτά τα στοιχεία να κατέβουν όσο το δυνατόν συντομότερα, είναι ανησυχητικό και ενοχλητικό».

Ο «Κ» κάτοικος του [παράνομου ισραηλινού εποικισμού] Μααλέ Αντομίμ, ανακάλυψε μέσω του Καναλιού 2 ότι τα στοιχεία του ήταν στο διαδίκτυο. «Είστε οι πρώτοι που μου το αναφέρετε και είναι κάπως ανησυχητικό, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει», λέει ο «Κ». «Μου συνέβη με τις πιστωτικές μου κάρτες, αλλά δεν ανησυχώ, δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο και δεν έχω “σκελετούς στη ντουλάπα μου”». O «Κ» υπογραμμίζει: «Η ιδιωτικότητά μου παραβιάστηκε, στοιχεία από το γραφείο εσωτερικών υποθέσεων επίσης είχαν διαρρεύσει με το πέρασμα των χρόνων, οπότε τα βασικά στοιχεία είναι ήδη γνωστά. Το έχουμε συνηθίσει, είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για τα κοινωνικά δίκτυα και για τους καιρούς στους οποίους ζούμε».

Πηγές: MaanJerusalem on line

Από τη σελίδα του Συλλόγου Ιντιφάντα: http://intifadagr.wordpress.com/

όπου και μια ακόμα ενδιαφέρουσα είδηση:

Το Ισραήλ κάνει τα στραβά μάτια για τους κρατικούς ρατσιστές ραβίνους. (Με αφορμή το θάνατο του Ovadia Yosef…)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)