to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:56 | 23.02.2016

Πολιτική

British American Tobacco: Επενδύει 100 εκατ. ευρώ και δημιουργεί διαμετακομιστικό κέντρο στον Πειραιά

Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της British American Tobacco (ΒΑΤ) Hellas κ. Gianpiero Pazzanese. O κ. Pazzanese ενημέρωσε τον Υπουργό Επικρατείας για τη στρατηγική απόφαση της πολυεθνικής εταιρείας να επενδύσει στην Ελλάδα 100 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία, με κύριο άξονα τη δημιουργία Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου στον Πειραιά.


Ο Υπουργός Επικρατείας επισήμανε τις θετικές εξελίξεις που σημειώνονται τον τελευταίο χρόνο στην ελληνική οικονομία (σχεδόν μηδενική ύφεση, μείωση της ανεργίας, αύξηση εσόδων κ.λπ.), οι οποίες καθιστούν ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα έναν διεθνώς ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Από την πλευρά του, ο κ. Pazzanese ενημέρωσε τον Υπουργό Επικρατείας για τη στρατηγική απόφαση της πολυεθνικής εταιρείας να επενδύσει στην Ελλάδα 100 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία, με κύριο άξονα τη δημιουργία Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου στον Πειραιά. Η λειτουργία του logistics hub θα αρχίσει το Μάρτιο, στην ανάπτυξή του θα έχει δυνατότητα κάλυψης 10 χωρών και διακίνησης προϊόντων ετήσιας αξίας έως 1,1 δισ. ευρώ, από την Ευρώπη σε Κύπρο, Μάλτα, με δυνατότητα επέκτασης σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Ο επικεφαλής της ΒΑΤ Hellas υπογράμμισε την εμπιστοσύνη του στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας, ενώ χαιρέτισε την ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στην πάταξη του λαθρεμπορίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο Επενδυτικός Σύμβουλος του Υπουργού Επικρατείας, Θάνος Νιφόρος και ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της BAT Hellas κ. Στέφανος Διανέλλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)