to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:36 | 11.09.2014

Διεθνή

Χαιρετίζει η συριακή αντιπολίτευση το σχέδιο Ομπάμα

Σε ανακοίνωσή του ο συνασπισμός εξέφρασε την υποστήριξή του στο σχέδιο δράσης του Ομπάμα που δεν αποκλείει πλήγματα κατά θέσεων του ΙΚ στη Συρία και προβλέπει εκπαίδευση των ανταρτών


Την ικανοποίησή του για το στρατηγικό σχέδιο που παρουσίασε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ εξέφρασε σήμερα ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης, ζητώντας παράλληλα να αναληφθεί δράση κατά του καθεστώτος Ασαντ.

Σε ανακοίνωσή του ο συνασπισμός εξέφρασε την υποστήριξή του στο σχέδιο δράσης του Ομπάμα που δεν αποκλείει πλήγματα κατά θέσεων του ΙΚ στη Συρία και προβλέπει εκπαίδευση των ανταρτών. Ωστόσο η συριακή αντιπολίτευση υπογράμμισε την ανάγκη «αποδυνάμωσης και εκδίωξης του καταπιεστικού καθεστώτος της Δαμασκού» προκειμένου να επιτευχθεί «η σταθερότητα στην περιοχή».

Η συριακή αντιπολίτευση τόνισε ότι είναι σημαντικό «να γίνει κατανοητό ότι το καθεστώς Ασαντ είναι η αιτία της βίας, της ωμότητας και της επικρατούσας αίσθησης της ατιμωρησίας»

Η καταπολέμηση «μόνο» του Ισλαμικού Κράτους «δεν μπορεί να φέρει τη σταθερότητα στην περιοχή ούτε να την απελευθερώσει από τους εξτρεμιστές. Θα πρέπει να αποδυναμωθεί και τέλος να ανατραπεί το καταπιεστικό καθεστώς του Ασαντ, που είναι έτοιμο να αποσταθεροποιήσει όλη την περιοχή με μοναδικό σκοπό να διατηρηθεί στην εξουσία», υπογράμμισε η αντιπολίτευση.

Το συριακό καθεστώς προσπαθεί να παρουσιαστεί ως εταίρος στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών και επιμένει ότι η κάθε στρατιωτική δράση πρέπει να πραγματοποιείται σε συντονισμό με τη Δαμασκό.

Ωστόσο ο Ομπάμα έχει αποκλείσει κάθε συνεργασία με το «παράνομο», όπως το χαρακτηρίζει, καθεστώς της Δαμασκού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)