to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:36 | 13.11.2018

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Χαίρεται ο ΣΚΑΪ που τα fake news κάνουν τον γύρο του κόσμου (βίντεο)

Την αναπαραγωγή του χθεσινού πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ των «Νέων», με τα ψευδή αποσπάσματα διαλόγου του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον υπουργό Παιδείας, ρεπορτάζ το οποίο διέψευσε το Φανάρι, αναδημοσίευσε σήμερα η τουρκική εφημερίδα Hurriet στο πρωτοσέλιδό της, δίνοντας λαβή για πανηγυρισμούς και επίθεση κατά της «Αυγής» από τους παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ


Το σχετικό απόσπασμα:

"Εντυπωσιακό το πρωτοσέλιδο της Hurriet", πανηγύρισε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι "τις πληροφορίες που δημοσίευσε ο ελληνικός τύπος, τις δημοσιεύει και η Hurriet", χωρίς να αναφέρει ότι αυτές οι πληροφορίες διαψεύστηκαν από το Πατριαρχείο.

Ο ΣΚΑΪ, μάλιστα, επιτέθηκε και στην ΑΥΓΗ για την αποκάλυψη της αλήθειας και, με ειρωνικό σχόλιο, προέταξε την εγκυρότητα της τουρκικής εφημερίδας!

Είναι φανερό ότι επιλέγουν τα fake news, πλήττοντας σοβαρά την ενημέρωση και φυσικά για άλλη μια φορά την αξιοπιστία τους.

Κατηγορηματική ήταν η διάψευση του Πατριαρχείου

«Πληροφορίες και δήθεν αποσπάσματα της διαλογικής συζητήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» τονίζει την ίδια στιγμή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Νίκος Παπαχρήστου.

Την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα των «Νέων», σύμφωνα με τα οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος φέρεται να είπε στον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Φανάρι, ότι «δεν γίνεται να με σέβεται ο Ερντογάν και να με απαξιώνει ο Τσίπρας».

Κατ. Μπρ.

tags: fake news

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)