to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:02 | 20.09.2019

πηγή: stokokkino

Πολιτική

Χρ. Βερναρδάκης: Η ΝΔ επιχειρεί την παλινόρθωση του παλιού διεφθαρμένου συστήματος

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά για την κοινωνία καθώς η ΝΔ αν και παρουσιάζει σχέδια δήθεν εξορθολογισμού του κράτους ουσιαστικά επιχειρεί την σκληρή παλινόρθωση του παλιού συστήματος της διαφθοράς, τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Βερναρδάκης.


Ο Χρ. Βερναρδάκης στον Νίκο Σβέρκο μίλησε για την «κανονικότητα» με τη νέα κυβέρνηση στη διοίκηση μιας σύγχρονης χώρας, στην πρωτοφανή διοικητική εκτροπή εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας καθώς π.χ. στο Υπουργείο Πολιτισμού κατασκευάστηκε νομοπαρασκευαστική επιτροπή «η οποία αναλαμβάνει να ασκήσει καθήκοντα κρατικού οργανισμού» (τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας) ενώ παράλληλα αναφέρθηκε τον αυταρχισμό της πολιτικής αυτής, η οποία κινείται στα όρια της νομιμότητας.

Ουσιαστικά, όπως σημείωσε ο βουλευτής, παρακάμπτεται η νομοθεσία και «είναι πρωτοφανής επιχείρηση ιδιωτικοποίησης» και «παράκαμψης κάθε έννοιας διοικητικής νομιμότητας» και «προφανώς και υπάρχει θέμα συνταγματικότητας» και δεν είναι το νόμο αυτό το περιστατικό.

Ο Χρ. Βερναρδάκης εξήγησε ότι όλα αυτά η κοινωνία θα αρχίσει να τα αισθάνεται πάρα πολύ σύντομα ενώ σημείωσε ότι ειδικά για το Υπουργείο Πολιτισμού σχεδόν καθημερινά αποκαλύπτεται ένα σύστημα συγκάλυψης «της παλιάς πολιτικόκρατικής διαπλοκής που υπήρχε μέσα στο υπουργείο και όλα αυτά έχουν τη λογική τους» και πέρα από αυτήν την χαρακτηριστική περίπτωση αυτό συμβαίνει σε όλους τους χώρους.

Ο βουλευτής εξήγησε ότι σε ό,τι αφορά την υπόθεση NOVARTIS και τους χειρισμούς της ΝΔ ότι «πρόκειται για ακραία παραβίαση κάθε σοβαρής δικονομικής λειτουργίας» και «καταπάτηση κάθε αρχής ίσης μεταχείρισης» αλλά όλα αυτά τα γνωρίζει η κυβέρνηση και δεν τη συμφέρει να δημιουργήσει τώρα μια μεγάλη όξυνση γύρω από αυτά τα θέματα.

Ο Χρ. Βερναρδάκης εξήγησε ότι είναι «δυσανάλογες οι αστοχίες» της νέας κυβέρνησης στο διάστημα των δύο μηνών που κυβερνά τον τόπο.

«Στην πολιτική κάθε αποτέλεσμα θέλει και αυτό το χρόνο του και κανένα επικοινωνιακό σύστημα όσο ισχυρό και αν είναι δεν μπορεί να το κρύψει όταν αρχίσει πια σιγά – σιγά να δημιουργείται μια αίσθηση ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε μια άλλη κατεύθυνση από αυτήν την οποία θέλει να πιστεύει η κυβέρνηση ή υποστηρίζοντες αυτήν» σημείωσε ο βουλευτής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)