to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:22 | 29.05.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Χ. Τσιόκας: Προοδευτικός πόλος με μέτωπο στις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού

Στο θέμα του διαλόγου για την επόμενη μέρα στη χώρα μετά τα μνημόνια και την ανάγκη συστράτευσης των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων για μια προοδευτική διακυβέρνηση αναφέρθηκε ο Χάρης Τσιόκας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την εκδήλωση με θέμα «Το τέλος των Μνημονίων - Αριστερά - προοδευτική διακυβέρνηση» που διοργανώνεται την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη στις 30 Μαΐου στο ξενοδοχείο "Ηλέκτρα Παλλάς" από την Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς.


Ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο αν. υπουργός Άμυνας κι επικεφαλής της ΕΚΙΕΑ Φώτης Κουβέλης και ο πρώην βουλευτής Χάρης Τσιόκας. Την εκδήλωση θα ανοίξει ο συντονιστής της ΕΚΙΕΑ στη Θεσσαλονίκη Βαγγέλης Ζορκάδης.
Σύμφωνα με τον Χάρη Τσιόκα, στην Ελλάδα μετά από 8 χρόνια μνημονίων η κοινωνία καλείται να επιλέξει αν θα συνεχιστεί πολιτικές νεοφιλελεύθερες ή θα επιλέξει το δρόμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Όπως τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο, πρόκειται για  σύνθετα ζητήματα που απαιτούν έναν πόλο με όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου, τους σοσιαλιστές τους ριζοσπάστες, τους οικολόγους. "Αυτός ο πόλος πρέπει να αποτελέσει την εναλλακτική δύναμη στις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού με όρους πολιτικής αυτονομίας", συμπλήρωσε.

Ως παρόμοια ευρωπαϊκά παραδείγματα έφερε στην Πορτογαλία και πρόσθεσε ότι ανοίγουν δρόμοι συζητήσεων στην Ισπανία και στην Αγγλία.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας που αυτοακυρώνουν το ρόλο τους και γίνονται παρακολουθήματα θολών συγκυβερνήσεων καταδικάζονται από τους πολίτες και αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν στην Ελλάδα με τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. "Αντίθετα φαίνεται να ξανασυσπειρώνεται η κοινωνία όταν το ζητούμενο είναι οι πραγματικές της ανάγκες".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)