to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:29 | 15.10.2016

Πολιτική

H Προοδευτική Συμμαχία του Ευρωκοινοβουλίου για το #2oSynedrio του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

«Είμαστε στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ και της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη βιώσιμης λύσης για τη χώρα σας, ειδικά στο ζήτημα του χρέους»


Με αφορμή το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, Ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων – μέλη της "Προοδευτικής Συμμαχίας" (Progressive Caucus) στο Ευρωκοινοβούλιο, οι Γκιγιόμ Μπαλάς (S&D, Γαλλία), Τζούλι Γουάρντ (S&D, Βρετανία) Έρνστ Ούρτασουν (Greens/EFA, Ισπανία) και Έλλι Σλάιν (S&D, Ιταλία), δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις των Ευρωβουλευτών του Progressive Caucus:

Γκιγιόμ Μπαλάς
- Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών (Γαλλία)

“Αγαπητοί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να σας ευχηθώ ό,τι καλύτερο για το συνέδριό σας. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να παρέμβω για λίγο για να σας στείλω αυτό το μήνυμα. Το μήνυμα είναι ο θαυμασμός που έχουμε προς εσάς και προς τον Πρωθυπουργό σας, τον Αλέξη Τσίπρα, σ’ αυτό τον τεράστιο αγώνα για να βγει η Ελλάδα από την κοινωνική και οικονομική κρίση.
Πρέπει να ξέρετε ότι είμαστε στο πλευρό σας, εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να βρούμε βιώσιμες λύσεις για τη χώρα σας, ειδικά μέσω της λύσης για το θέμα του χρέους που είναι απαραίτητη και χωρίς την οποία η Ελλάδα δεν βρίσκει το δρόμο της. Θα πρέπει να ξέρετε ότι μαζί με τους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οικοδομούμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια σύγκλιση αριστερών Ευρωβουλευτών στην επονομαζόμενη «Προοδευτική Συμμαχία»”.

Τζούλι Γουάρντ
- Ευρωβουλευτής Σοσιαλιστών (Βρετανία)

“Σας μεταφέρω τις καλύτερες ευχές μου: να έχετε ένα πολύ καλό συνέδριο! Θέλω να καταλάβετε ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που είναι ενάντια στη λιτότητα, που εργάζονται για την Αριστερά σε όλη την Ευρώπη. Υποστηρίζω πολύ αυτή τη θέση και είμαι πολύ ευχαριστημένη που στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεργάζομαι με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε μια εναλλακτική συμμαχία πέραν των κομμάτων, ενάντια στη λιτότητα. Είμαστε απόλυτα σαφείς όταν λέμε ότι η λιτότητα είναι το κύριο πρόβλημα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και αυτό είναι που πρέπει να καταπολεμήσουμε. Θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε από κοινού και πρέπει να διεκδικήσουμε εκ νέου την Ευρώπη για το λαό. Και ξέρω ότι είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος όταν μιλάμε για αυτό. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο μαζί για να φέρουμε πραγματικά την Ευρώπη πιο κοντά στους ανθρώπους. Να έχετε ένα φανταστικό συνέδριο και ελπίζω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε πιο στενά στο μέλλον”.

Έρνστ Ούρτασουν
- Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής των Πρασίνων (Ισπανία)

“Αγαπητοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, σας εύχομαι ότι καλύτερο για το Συνέδριό σας. Πιστεύω ότι μοιραζόμαστε κοινούς στόχους, προκειμένου να οικοδομήσουμε μια διαφορετική Ευρώπη, να έρθουμε αντιμέτωποι με την ακροδεξιά, η οποία δυναμώνει, να θέσουμε τα κοινωνικά δικαιώματα και την ελευθερία όλων των πολιτών στην καρδιά ενός ανανεωμένου ευρωπαϊκού σχεδίου - και ξέρω ότι αυτό είναι κάτι που θα το κάνουμε μαζί. Ελπίζω ότι θα εκπληρώσετε τις υποχρεώσεις σας και θα απαλλαγείτε από τα παλιά μνημόνια, ώστε να λειτουργήσει ξανά η Ελλάδα, να έχει ανάπτυξη, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, βάζοντας τέλος στην παράλογη λιτότητα που έχει επηρεάσει τις χώρες μας για πάρα πολλά χρόνια, και είμαι πεπεισμένος ότι θα τον πετύχετε αυτόν το στόχο κι ότι εμείς όλοι μαζί θα καταφέρουμε να χτίσουμε μια άλλη Ευρώπη, επομένως εύχομαι καλή τύχη κι όλα να πάνε καλά!”

Έλλι Σλάιν
- Ευρωβουλευτής Σοσιαλιστών (Ιταλία)

“Αγαπητοί Σύντροφοι, θέλω να σας ευχηθώ καλή δουλειά για το Συνέδριο. Αντιμετωπίζουμε πολλές προκλήσεις στην Ευρώπη, η οποία αντιμετωπίζει την χειρότερη της κρίση. Γιατί όμως; Επειδή υπάρχει έλλειμα πολιτικής βούλησης για να εκφραστεί αλληλεγγύη και να βρεθούν κοινές λύσεις τις οποίες χρειαζόμαστε ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις. Για παράδειγμα, στο προσφυγικό ζήτημα η Ιταλία και η Ελλάδα έχουν αφεθεί εντελώς μόνες, αντί να ληφθεί μια ευρωπαϊκή λύση την οποία χρειαζόμαστε απεγνωσμένα. Δείτε για παράδειγμα τις δημοσιονομικές πολιτικές: Πώς μπορούμε να δεχόμαστε μια Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία γίνεται μια κούρσα προς τα κάτω από κράτη-μέλη, ώστε να δίνονται πλεονεκτήματα και παροχές σε πολυεθνικές οι οποίες φοροαποφεύγουν, ενώ ο Ευρωπαίος πολίτης δυσκολεύεται να πληρώσει τους δικούς του φόρους; Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να συνεργαστούμε καλύτερα, με όλες μας τις δυνάμεις. Η Ευρωπαϊκή δεξιά - αν και είναι παραδοξότητα - κινείται με την ίδια τοξική ρητορική σε όλα τα κράτη-μέλη. Πρέπει κι εμείς να φτιάξουμε ένα άλλο μέτωπο, πρέπει να εκφράσουμε κοινές απαντήσεις για τη διαφορετική Ευρώπη που θέλουμε και την οποία ελπίζουμε να δουν οι επόμενες γενιές”.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)