to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:35 | 09.07.2020

Πολιτισμός

H Οδύσσεια της κρίσης

Ενα βιβλίο-οδοιπορικό στη δύσκολη δεκαετία 2009-2019 που καταγράφει όσα τραγικά και ελπιδοφόρα συνέβησαν στην Ελλάδα την περίοδο της οικονομικής κρίσης 2009-2019, γονάτισαν ένα ολόκληρο λαό και εξευτέλισαν κάθε έννοια δικαίου. Μια ευαίσθητη ματιά σε όσα καταστρατηγήθηκαν και αφορούσαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ελευθερία.


Μια ευαίσθητη ματιά σε όσα καταστρατηγήθηκαν  και  αφορούσαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ελευθερία.
Άρθρα, αναλύσεις, αλλά και ποιήματα κατάθεση ψυχής, μας θυμίζουν τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος που οδήγησαν στην παρακμή, τη διαφθορά, τη σήψη και που παράλληλα καταγράφουν το ζοφερό κλίμα της εποχής των μνημονίων… Την ανεργία, τη βία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τις αυτοκτονίες, την παιδική θνησιμότητα, το μίσος και τον ρατσισμό, το αυγό του φιδιού που έσπασε και σήκωσε κεφάλι. Ακόμη, όμως, την υπερηφάνεια ενός ολόκληρου λαού, την αλληλεγγύη, την αντίσταση, το κίνημα των πλατειών και την πολιτική αλλαγή του 2015.
Ένα μικρό κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς κλήθηκε να διαχειριστεί, μέσα από εκβιασμούς, δύσκολες καταστάσεις που άφησε «παρακαταθήκη» η ολέθρια πολιτική των παλιών κομμάτων εξουσίας.
Μέσα από ένα ταξίδι τεσσεράμισι χρόνων με μάχες, νίκες, ήττες και λάθη, υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε όρθια την ελληνική κοινωνία και της έδωσε ανάσες ζωής. Η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια και την επιτροπεία και το καράβι να φτάσει στην Ιθάκη!
Καινούριο ταξίδι, όμως, ξεκινά με την Αριστερά εν πλω να ανασυγκροτείται, να αναδιαμορφώνεται, να μεγαλώνει, διεκδικώντας την  επιστροφή μιας πλειοψηφικής Προοδευτικής Συμμαχίας, που θα δώσει όραμα και προοπτική στην κοινωνία, απέναντι στην επέλαση  του νεοφιλελευθερισμού και της αυταρχικής διακυβέρνησης αυτών που ευθύνονται για την κρίση.
Ένα συγκλονιστικό χρονικό της κοινωνικοπολιτικής και οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα τη δεκαετία 2009-2019, έως την κρίση του κορωνοϊού τους πρώτους μήνες του 2020.
Ένα απαραίτητο μέσον κι ερέθισμα, για όποιον αγωνιά για το μέλλον της Αριστεράς και αναζητά απαντήσεις για το αύριο του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας.
Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε στα βιβλιοπωλεία Πρωτοπορία, Πολιτεία, Πατάκη, Ιανός και από τις εκδόσεις Κομνηνός .

tags: κρίση

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)