to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:22 | 29.01.2022

Πολιτική

ΙΕΠ και Κεραμέως απέσυραν τα «βίντεο γονιμότητας» - Το 2013 είχε «ανατεθεί» η παραγωγή του υλικού

«Εκπαιδευτικά» βίντεο για την Προγεννητική Αγωγή στάλθηκαν στα γυμνάσια - Αναπαράγουν τη θεωρία ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη - Μετά το σάλο, το ΙΕΠ αναγκάστηκε να αποσύρει την έγκριση για τα απαράδεκτα βίντεο - Η Κεραμέως μας υπενθυμίζει ότι ακροδεξιά σημαίνει μίσος για το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματος,σημειώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Μ. Τζούφη: «Το υπ. Παιδείας επιβάλλει τον πνευματικό μεσαίωνα στα παιδιά μας»


Εκτεθειμένη για άλλη μία φορά βρέθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μετά την αποστολή σε γυμνάσια της χώρας αναχρονιστικών «εκπαιδευτικών» βίντεο με θέμα την Προγεννητική Αγωγή, τα οποία μεταξύ άλλων φέρνουν την απαγόρευση των αμβλώσεων από την πίσω πόρτα.

Μετά το σάλο (δείτε ενδεικτικά το hashtag #video_γονιμότητας στο twitter), ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γιάννης Αντωνίου ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου "Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής"».

Η εξέλιξη αποτελεί μια ακόμα ήττα της σκοταδιστικής πολιτικής Κεραμέως στο υπ. Παιδείας - θυμίζουμε και την προ μηνών ηχηρή ακύρωση του «1ου Συνεδρίου Γονιμότητας», που είχε επίσης ξεσηκώσει αντιδράσεις.

Τι περιείχαν τα βίντεο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του tvxs.gr τα εν λόγω βίντεο αναπαράγουν τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», που υποστηρίζει ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη, ενώ ακόμη και ο τίτλος «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα - Γονιμότητα - Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα», αποτελεί ευθεία προσβολή στους αγώνες του φεμινιστικού κινήματος που παλεύει για τον διαχωρισμό της σεξουαλικότητας από τη γονεϊκότητα.


Σε άλλο βίντεο η υπεύθυνη της Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, Ιωάννα Μαρή ισχυρίζεται ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την πνευματική τροφή, ενοχοποιώντας τη γυναίκα ακόμη και για όσα ενδεχομένως να σκέφτεται ή να νιώθει.

Τέλος, το tvxs.gr δημοσιεύει την επιστολή που στάλθηκε στα σχολεία στην οποία η «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» αναφέρει ότι τιμήθηκε με την έγκριση που πήρε από το υπουργείο Παιδείας, αλλά και το έγγραφο έγκρισης από την πλευρά του υπουργείου.

Γιώργος Ιωαννίδης: Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε το 2013 από το ΕΣΠΑ στα πλαίσια της «Κοινοφελούς Εργασίας»

Με μια αιχμηρή παρέμβαση του ο πρώην Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου κ. Γιώργος Ιωαννίδης απαντά στη προσπάθεια σύνδεσης αυτού του ανορθολογικού προγράμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι η αυτό το έργο χρηματοδοτήθηκε το 2013 από το ελληνικό κράτος. «Για την ακρίβεια, το πρόγραμμα είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ αρκετά χρόνια νωρίτερα, στα πλαίσια προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (!!!) που χρηματοδοτούσε το ΕΣΠΑ 2007-2013 για την Απασχόληση. Στη συνέχεια, για διαχειριστικούς λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν, μεταφέρθηκε το 2013 στο Πρόγραμμα Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» επισημαίνει ο κ. Ιωαννίδης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

«Μια απαραίτητη διευκρίνιση

Σήμερα, όπως κάθε δημοκρατικός άνθρωπος, ένιωσα ανατριχίλα και λύπη και αγανάκτηση όταν διάβασα για το σκοταδιστικό πρόγραμμα του Σωματείου «Ελληνική Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής». Οι γκροτεσκ της «Εταιρίας» θα ήταν για γέλια, εάν δεν έπαιρναν την έγκριση του Υπ. Παιδείας να διδάξουν τις επικίνδυνες γελοιότητές τους στα σχολεία μας.
Ευτυχώς, η γενική κατακραυγή οδήγησαν στην απόσυρσή του. Ωστόσο, είναι πλέον σαφές ότι η σημερινή ηγεσία του Υπ. Παιδείας υιοθετεί τις πλέον συντηρητικές, αναχρονιστικές, επιθετικές προς τα δικαιώματα των ανθρώπων απόψεις.

Ταυτόχρονα, φίλοι με ενημέρωσαν, πως κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια απόφαση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ με ημερομηνία 21/03/2017, η οποία φέρει την υπογραφή μου ως Ειδικού Γραμματέα (την αναρτώ). Βάσει αυτής της απόφασης, ορισμένοι επιχειρούν να συνδεθεί η σκοταδιστική Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επειδή όλο αυτό με θίγει προσωπικά σε υπερθετικό βαθμό, υποχρεούμαι σε διευκρινίσεις:

(1) Η εν λόγω απόφαση αποτελεί «Απόφαση Ολοκλήρωσης Πράξης», δηλαδή μια διαπιστωτική διοικητική πράξη που επιβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και «κλείνει» διαχειριστικά.

(2) Η «Απόφαση Ένταξης», δηλαδή η απόφαση να πάρει ο συγκεκριμένος φορέας χρήματα για την συγκεκριμένη παρέμβαση είναι του 2013 (20/12/2013). Για την ακρίβεια, το πρόγραμμα είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ αρκετά χρόνια νωρίτερα, στα πλαίσια προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (!!!) που χρηματοδοτούσε το ΕΣΠΑ 2007-2013 για την Απασχόληση. Στη συνέχεια, για διαχειριστικούς λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν, μεταφέρθηκε το 2013 στο Πρόγραμμα Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα. Όλα αυτά συνέβησαν πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση και πριν τοποθετηθώ στη θέση του Ειδικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Η ύπαρξη της Πράξης αποδεικνύει τους δεσμούς της Εταιρίας με το πολιτικό προσωπικό της Νέας Δημοκρατίας. Ουδεμία σχέση έχει με οτιδήποτε με αφορά ως πρώην Ειδικό Γραμματέα.

Με αφορά βέβαια ως πολίτη.»

Αλ. Τσίπρας: Το φως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πιο δυνατό από το σκοτάδι

Μετά την απόσυρση αυτού του σκοταδιστικού προγράμματος ο κ. Τσίπρας με μία σύντομη δημοσίευση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε σχετικά:

«Άλλο ένα σκοταδιστικό, αντιεπιστημονικό, προσβλητικό για τα δικαιώματα των γυναικών πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποσύρεται άρον άρον χάρη στην αντίδραση κοινωνίας των πολιτών & μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το φως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πιο δυνατό από το σκοτάδι».

Νάσος Ηλιόπουλος: Έχουν μίσος για το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματος

«Η Κεραμέως μας υπενθυμίζει ότι ακροδεξιά σημαίνει: μίσος για το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματος, μίσος για την ελευθερία στον σεξουαλικό προσανατολισμό και απέχθεια για την επιστήμη», σημειώνει σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επισημαίνει: Πρέπει να φύγουν!

Σ. Αναγνωστοπούλου: Αγανάκτηση από τον σκοταδισμό του Υπουργείου Παιδείας

Επιστροφή στην κυβέρνηση για τη Σία Αναγνωστοπούλου - ΤΑ ΝΕΑ

Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε την ακόλουθη σύντομη δήλωση σχετικά με το απαράδεκτο "εκπαιδευτικό πρόγραμμα" για τη θεωρία του "αγέννητου παιδιού", που εγκρίθηκε από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Νιώσαμε αγανάκτηση ακόμη μία φορά σήμερα, από τον πυκνό σκοταδισμό που έχει εισβάλει στο Υπουργείο Παιδείας, όταν διαβάσαμε για το πρόγραμμα «Προγεννητικής Αγωγής», που προωθούσε την ψεκασμένη θεωρία «του αγέννητου παιδιού» στα παιδιά του Γυμνασίου και είχε την έγκριση της υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Σε μια ευαίσθητη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, που η έμφυλη βία είναι σε έξαρση, που οι γυναίκες διεκδικούν ορατότητα και δικαιώματα, που οι γυναικοκτονίες έχουν αυξηθεί δραματικά, η Υπουργός Παιδείας προωθεί από την ‘’πίσω πόρτα’’, ότι πιο αναχρονιστικό, σεξιστικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, βασισμένο σε ψευδοεπιστήμη, για να περάσει τελικά τα πιο λανθασμένα κοινωνικά πρότυπα στους μαθητές.

Και μετά την καταγραυγή και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το φεμινιστικό κίνημα, την κοινωνία των πολιτών, για άλλη μια φορά από τους χρήστες του διαδικτύου, η Υπουργός ανακαλεί την έγκριση της. Και ξεμπερδεύει, τόσο απλά.

Δεν μας διευκρινίζει όμως αν θα ζητήσει τις παραιτήσεις των υπευθύνων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής  ή οποιουδήποτε άλλου που της προώθησε το απαράδεκτο αυτό πρόγραμμα και αυτή το ενέκρινε. Επίσης θα μας ζητήσει κάποια συγγνώμη για αυτό; Τώρα που η συγγνώμη είναι και η καινούργια πολιτική ρετσέτα της κυβέρνησης;​

Μ. Τζούφη για τα «βίντεο γονιμότητας» της Κεραμέως: «Το υπ. Παιδείας επιβάλλει τον πνευματικό μεσαίωνα στα παιδιά μας»

Σε θεσμικό «αρνητή» του ορθολογισμού και της επιστήμης έχει μετατραπεί το υπ. Παιδείας, προκαλώντας διαρκώς την εκπαιδευτική κοινότητα και συνολικά την κοινωνία. Τελευταία πράξη, η έγκριση προγράμματος «Προγεννητικής Αγωγής» για τους μαθητές Γυμνασίου, το οποίο αναπαράγει και διαδίδει τη σκοταδιστική θεωρία περί «αγέννητου παιδιού», τονίζει σε δήλωσή της η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής, Μ. Τζούφη

Η Μ. Τζούφη επισημαίνει συγκεκριμένα, αναφορικά με τα απαράδεκτα, αναχρονιστικά βίντεο που στάλθηκαν στα σχολεία από το υπ. Παιδείας:

Σε θεσμικό «αρνητή» του ορθολογισμού και της επιστήμης έχει μετατραπεί το υπουργείο Παιδείας, προκαλώντας διαρκώς την εκπαιδευτική κοινότητα και συνολικά την κοινωνία. Τελευταία πράξη, η έγκριση προγράμματος «Προγεννητικής Αγωγής» για τους μαθητές Γυμνασίου, το οποίο αναπαράγει και διαδίδει τη σκοταδιστική θεωρία περί «αγέννητου παιδιού», προπαγανδίζει συντηρητικές ψευδοθεωρίες για τη σεξουαλικότητα, τη γονιμότητα, τη γονεϊκότητα και το σώμα, ενοχοποιώντας τις γυναίκες και αμφισβητώντας το δικαίωμα στην άμβλωση.

Δε διδάχτηκαν τίποτα από την ηχηρή ακύρωση του «1ου Συνεδρίου Γονιμότητας», το οποίο ξεσήκωσε σάλο αντιδράσεων και ανάγκασε ΜΜΕ, χορηγούς, αλλά και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποσύρουν τη στήριξή τους. Κάνουν πως δεν ακούν για τις γυναικοκτονίες, τους βιασμούς, τις παρενοχλήσεις, τις κακοποιήσεις, την έμφυλη βία.

Άλλωστε για αυτό κατήργησαν τη «Θεματική Εβδομάδα» και ανέστειλαν το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης «Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις», το οποίο μπήκε στα σχολεία το 2015. Κάθε τους πρωτοβουλία απαντά στο ακροδεξιό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας και των ακραίων εκκλησιαστικών κύκλων, ακόμα και αν χρειαστεί να διαστρεβλώσουν την επιστημονική αλήθεια και να σημαδέψουν τις εφηβικές ψυχές.

Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας ας ασχοληθούν επιτέλους με τα «γεννημένα παιδιά» και ας αφήσουν τα «αγέννητα». Ας θωρακίσουν το δημόσιο σχολείο απέναντι στην πανδημία, ώστε να μη μετράμε 160.000 κρούσματα στις ηλικίες 0-17 από την αρχή του 2022. Ας σταματήσουν επίσης τη διάλυση των Παιδιατρικών Νοσοκομείων και το κλείσιμο του «Παίδων Πεντέλης».

Κάθε μέρα επιβεβαιώνουν πόσο καταστροφικοί είναι για την κοινωνία και ειδικά για τη νέα γενιά. Πρέπει να φύγουν. Δε θα τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα, ούτε υλικά, ούτε πνευματικά.

Πρωτοβουλία κατά των γυναικοκτονιων: Να γίνει ΕΔΕ για να μάθουμε από που προέκυψε το υλικό αυτό

Η Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών,  συγκροτημένη  από την απέραντη θλίψη  και διαμαρτυρία σύμπασας της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στα διαρκή εγκλήματα κατά της ζωής και της αξιοπρέπειας των γυναικών που έχουν πάρει χαρακτήρα πανδημίας, οργίζεται με το μεσαιωνικό και απαράδεκτο, « κρυφοπρόγραμμα» του Υπουργείου Παιδείας που εστάλη   με δήθεν εκπαιδευτικό χαρακτήρα  στα γυμνάσια της χώρας. 

Πριν προστεθεί και η δική μας  απαίτηση  για την  απόσυρση του, το επαίσχυντο  αυτό εγχείρημα έχει ήδη ματαιωθεί,  μετά την κατακραυγή που του επεφύλαξαν από κοινού, τα υγιή και δημοκρατικά αντανακλαστικά θεσμικών φορέων και κοινής γνώμης.

Είναι ενθαρρυντικό να υψώνονται  αδιάβατα τείχη απέναντι στην οπισθοδρόμηση και το συντηρητισμό.

Ωστόσο το θέμα δεν μπορεί να θεωρείται λήξαν.

Το ελάχιστο που μπορεί να προστατεύσει το ευαίσθητο Υπουργείο Παιδείας από επικίνδυνες διολισθήσεις, είναι η  ανάληψη της ευθύνης από την ίδια την υπουργό ως γυναίκα και η διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να αποδειχθεί πώς έφθασε μέχρι του σημείου της επιλογής και της προώθησης παρόμοιο πρόγραμμα από αμφίβολης προελεύσεως φορέα, ιδιαίτερα σε μια εποχή που επιβάλλεται η εκ νέου αγωγή ανδρών και γυναικών, αγοριών και κοριτσιών  στο πνεύμα της ισότητας και του σεβασμού της ελεύθερης βούλησης σε κάθε τύπου σχέση.

Η επιστροφή των σχέσεων των δύο φύλων στον Μεσαίωνα,  οι απαγορευμένες προγαμιαίες σχέσεις και η ποινικοποίηση της ηδονής  εν ονόματι της τεκνοποιίας έγινε απόπειρα να επανέλθουν με ''τρόπο μαγικό'' στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα μέσα από ένα πρόγραμμα βαθειά οπισθοδρομικό και άκρως αντιεπιστημονικό που ενοχοποιεί και  πλαγίως κατατείνει στην απονομιμοποίηση των αμβλώσεων,  κατακτημένο δικαίωμα των γυναικών και  σαφή  δείκτη προόδου ολόκληρης της κοινωνίας.

Το ελληνικό και το ευρωπαϊκό φεμινιστικό κίνημα μετά χρόνια αγώνων έχει κατορθώσει να διαχωρίσει την σεξουαλικότητα από την γονεϊκότητα απενεχοποιώντας  την επιθυμία στις  ανθρώπινες σχέσεις και  σπάζοντας ταμπού και προκαταλήψεις αιώνων.

Η σημερινή  ματαίωση των  αναχρονιστικών σχεδίων εξαιτίας των σφοδρών αντιδράσεων όπως και η  προηγούμενη  ακύρωση  του  μισογυνικού και σκοταδιστικού συνεδρίου «1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας»,  δείχνει ότι ούτε εκατοστό πίσω από τις  θεμελιώδεις  κατακτήσεις και δικαιώματα δεν είναι ανεκτό.

με πληροφορίες από Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)