to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:53 | 26.06.2019

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Χ. Μαντάς: Τώρα μπορούμε να εφαρμόσουμε θετικά μέτρα και στοχευμένες φοροελαφρύνσεις (βίντεο)

Στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1 συμμετείχε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Προδευτική Συμμαχία, Χρήστος Μαντάς


"Αν δούμε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας 1ον πόσο άραγε θα το κοστολογούσαμε; 2ον Είναι μέσα στα δημοσιονομικά περιθώρια; 3ον Θυμάστε τα πρωτοσέλιδα που έλεγαν πως με τις παροχές του ΣΥΡΙΖΑ εκτροχιάζεται δήθεν ο Προϋπολογισμός; έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα ο Χρήστος Μαντάς.

Στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1 συμμετείχε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Προδευτική Συμμαχία, Χρήστος Μαντάς όπου απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα σημείωσε:

«Το κρίσιμο για εμάς είναι ότι πάμε σε εθνικές εκλογές με δυο βασικά όπλα. Το ένα είναι ότι βγάλαμε την χώρα από την σκληρή επιτροπεία, από τους καταναγκασμούς των μνημονίων και το δεύτερο ότι έχουμε λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα, το ζήτημα με την γειτονική μας χώρα, την Βόρειο Μακεδονία. Αυτές οι δυο παρακαταθήκες δημιουργούν κατά την γνώμη μου το έδαφος να έχουμε ένα ρεαλιστικό ελπιδοφόρο πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, με πυρήνα τον κόσμο της εργασίας. Στο πλαίσιο του συμβιβασμού του καλοκαιριού του 2015 κάναμε και ένα τρίτο μνημόνιο. Πολύ πιο ήπιο από τα προηγούμενα, αλλά οπωσδήποτε όταν προσθέτεις λιτότητα, αυτό έχει επιπτώσεις, παρότι κάναμε τεράστια προσπάθεια να αντισταθμίσουμε αυτή την επιβάρυνση.

Πολλές φορές όταν βρίσκεσαι σε εξαιρετικά μεγάλη πίεση, αυτό το οποίο εκείνη τη στιγμή είναι κρίσιμο είναι να προσέξεις να μην οδηγηθεί η χώρα σε εξαιρετικά κρίσιμες καταστάσεις. Ήταν λοιπόν μια δύσκολη περίοδος, αλλά υπήρξαν πολιτικές που έφτασαν την χώρα εκεί. Όταν για παράδειγμα παραδίδεις μια «ισχυρή» Ελλάδα με έλλειμμα 24 δις.€ (μιλάω για το 2009-2010) και λέγαμε τότε ότι θα βγούμε σε ένα, άντε σε δυο χρόνια και επικαλούμασταν τους λάθος πολλαπλασιαστές του ΔΝΤ δεν είναι το ίδιο με την δική μας περίπτωση που ποτέ δεν γίναμε ιδιοκτήτες του προγράμματος (δημοσιονομικής προσαρμογής).  Προσπαθώ να μιλάω πάντα με επιχειρήματα και πολιτικές. Και οι πολιτικές δυστυχώς της ΝΔ, όπως τις διαβάζω εγώ, μαζί με τον προβληματικό ρόλο του ΚΙΝΑΛ σε μια ευρωπαϊκή συγκυρία, στην οποία βλέπουμε άλλα πράγματα, δυστυχώς ξαναγυρνούν την χώρα μας σε συνταγές που έφεραν την χώρα στην κρίση.»    

Σε ερωτήματα για τα προγράμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μαντάς μεταξύ άλλων ανέφερε:  

"Αν δούμε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας 1ον πόσο άραγε θα το κοστολογούσαμε; 2ον Είναι μέσα στα δημοσιονομικά περιθώρια; 3ον Θυμάστε τα πρωτοσέλιδα που έλεγαν πως με τις παροχές του ΣΥΡΙΖΑ εκτροχιάζεται δήθεν ο Προϋπολογισμός κλπ; Και τα λέω όλα αυτά γιατί αν η ΝΔ βρεθεί σε θέση διακυβέρνησης (που γνώμη μου είναι πως πολύ δύσκολα θα βρεθεί) θα προβάλλει ως άλλοθι μια κατάσταση που παραλαμβάνει (παραλαμβάνει πρωτοφανή για τα τελευταία χρόνια κατάσταση δηλαδή και μαξιλάρι ασφαλείας 34 δις€ και ανοιχτό διάδρομο μια και ρυθμίσαμε το χρέος και αυτό είναι κάτι που φέρνει τις επενδύσεις) γιατί (η ΝΔ) ουσιαστικά έχει σχέδιο αποσάθρωσης του κοινωνικού κράτους και το κερασάκι είναι δήθεν οι φορολογικές ελαφρύνσεις (οι  οποίες έρχονται πότε το 2019, πότε το 2020, πότε το 2021 κανείς δεν γνωρίζει πότε ακριβώς). Εμείς αντίθετα έχουμε ένα σχέδιο  στοχευμένων φοροελαφρύνσεων πολύ μετρημένων και συγκεκριμένων με μέτρα που τώρα μπορούμε να εφαρμόσουμε μια και τώρα μπορούμε να σχεδιάζουμε."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)