to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 10.12.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Χ. Μαντάς: Όποιος ψηφίζει Ν.Δ. ψηφίζει μια πολιτική οπισθοδρόμησης, διαρκούς λιτότητας και ακροδεξιών αναδιπλώσεων

Στις διαμαρτυρίες των πολιτών στη Γαλλία παρά την πολυμορφία και τις αντιφάσεις αυτού του κινήματος «υπάρχει ένα ‘φτάνει πια’ στη λιτότητα και στις πολιτικές που προωθούν, θα έλεγε κανένας, τις ελίτ της Ευρώπης, που προωθούν τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των πολλών και των ασθενέστερων» επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς.


Με αυτή την έννοια και παρακολουθώντας τις εξελίξεις, σημείωσε ο κ. Μαντάς, μπαίνει επί τάπητος ο προσανατολισμός που θα ακολουθήσει στο σύνολο της η Ευρώπη. Στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι ξαναμπαίνει στους λαούς της Ευρώπης το δίλημμα της επόμενης μέρες, δηλαδή το αν θα προχωρήσουμε με μια Ευρώπη σε μια κατεύθυνση πιο συντηρητική, με κυριαρχία των ακροδεξιών μορφωμάτων, σε μια Ευρώπη της εθνικής αναδίπλωσης, της λιτότητας ή αν η Ευρώπη σεβόμενη τις ιδρυτικές τις αρχές της θα μπορέσει να ανακόψει επί της ουσίας αυτές τις προοπτικές, τις πολιτικές και αν οι πολίτες της θα στρέψουν τα πράγματα σε μια Ευρώπη προοδευτική, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής, που θα βάλει τέλος στις πολιτικές της λιτότητας. Και αυτό θα είναι και το μεγάλο δίλημμα των επόμενων Ευρωεκλογών και της περιόδου μέχρι τότε σημείωσε ο κ. Μαντάς.

Και στην Ελλάδα και σε εθνικό επίπεδο οι εξελίξεις θα φέρουν μπροστά στους πολίτες κρίσιμα διλήμματα και «όποιος ψηφίζει Νέα Δημοκρατία ψηφίσει Βέμπερ και ψηφίζει μια πολιτική οπισθοδρόμησης, διαρκούς λιτότητας ακροδεξιών αναδιπλώσεων» επισήμανε.

Ακούστε το ηχητικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)