to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:39 | 27.11.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Χ. Μαντάς: Η ΝΔ θα υποστεί τη δύναμη της αλήθειας και των αποκαλύψεων (βίντεο)

Στη Βουλή θα δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, στο Κανάλι της Βουλής υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ έχει στοχοποιήσει τον Π. Καμμένο ως "αδύναμο κρίκο" της κυβέρνηση, αλλά θα υποστεί την δύναμη της αλήθειας και των αποκαλύψεων.


Πιο αναλυτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Στην κοινοβουλευτική διαδικασία θα υπάρξουν ξεκάθαρες απαντήσεις. Η ΝΔ που έχει στοχοποιήσει ως δήθεν αδύναμο κρίκο της κυβέρνησης τον Πάνο Καμμένο, θα υποστεί την δύναμη της αλήθειας και των αποκαλύψεων. Η αναφερόμενη συμφωνία έχει ήδη ακυρωθεί. Μια και η Σαουδική Αραβία δεν κατέθεσε τα χρήματα στον ενδιάμεσο λογαριασμό, η συμφωνία κηρύχθηκε άγονη από το Ελληνικό Κράτος. Επίσης η κατάσταση στην Σαουδική Αραβία σήμερα έχει αλλάξει. Το κρίσιμο όμως ζήτημα είναι πως η ΝΔ επιλέγει να εστιάζει σε διάφορα ζητήματα (στοχοποιώντας ενίοτε και υπουργούς της Κυβέρνησης) έξω από τα μεγάλα ζητήματα της οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας, του κοινωνικού μερίσματος και της 3ης αξιολόγησης».

«Την ώρα που ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη, την ώρα που μοιράζεται το κοινωνικό μέρισμα σε περίπου 1/3 Ελλήνων πολιτών, την ώρα που όλες οι πλευρές συμφωνούν πως η 3η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα και τα σενάρια καταστροφολογίας καταρρέουν,  η ΝΔ επιλέγει να φέρει προς συζήτηση ένα θέμα που ουσιαστικά έχει λήξει.  Η ΝΔ που είναι κατηγορούμενη για πολλά ζητήματα, δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να χτυπήσει την Κυβέρνηση. Σχετικά τώρα με τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο δικός μας χώρος είναι πολύ ευαίσθητος στα ζητήματα αυτά. Πρέπει οι προβλεπόμενες διαδικασίες να γίνονται με νομιμότητα και διαφάνεια αφού ελέγχεται πάντα και η σκοπιμότητα».

Σχετικά με την τρέχουσα πολιτική συγκυρία και τα μνημόνια, ο Χρ. Μαντάς δήλωσε:

«Το υπάρχον πλαίσιο που ορίζουν οι θεσμοί και η Ευρωπαϊκή Ένωση σαφώς βάζει περιορισμούς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το πλαίσιο αυτό προσδιορίζει απόλυτα την πολιτική της κυβέρνησης και δεν υπάρχουν περιθώρια άσκησης διαφορετικής πολιτικής. Να αναφέρω εδώ δυο παραδείγματα: α) Η πλήρης δυνατότητα πρόσβασης των ανασφαλίστων στο ΕΣΥ β) ο τρόπος που μοιράστηκε το κοινωνικό μέρισμα».

Σχετικά με το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κατοικιών  ο Χρ. Μαντάς είπε:

«Οι Τράπεζες μας είναι "φορτωμένες" με κόκκινα δάνεια και πρέπει να ξεκαθαριστούν σύντομα. Έχουν γίνει οι σχετικές συνατήσεις των υπουργών με τους εκπροσώπους των συμβολαιογράφων και των άλλων φορέων.  Σε πρώτη φάση θα μας απασχολήσουν οι κατοικίες αξίας άνω των 300.000€. Το ζήτημα πρέπει να επικεντρωθεί στους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Δεν μπορεί κάποιοι συνεχώς να φοροδιαφεύγουν και να βρίσκονται πίσω από όποιο Paper κι αν ανοίξουμε».

Αναφερόμενος τέλος στα ζητήματα των καταστροφών στη Μάνδρα και των αντιπλημμυρικών έργων ο Χρ. Μαντάς τόνισε:  

«Το ουσιαστικό θέμα εδώ είναι πως υπάρχει ένα διαχρονικό πρόβλημα σε σχέση με τα αντιπλημμυρικά έργα και τις υποδομές γενικότερα σε όλη τη χώρα. Πρέπει να λυθούν οι γραφειοκρατικοί κόμποι σύντομα και αποφασιστικά. Η κυβέρνηση πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια να γίνουν οι υποδομές που προστατεύουν τους ανθρώπους και το φυσικό περιβάλλον με ταχύτητα και τολμηρές πρωτοβουλίες. Όλα τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα και αποφασιστικά.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)