to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:32 | 17.04.2015

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Χ. Μαντάς για την εκκένωση του ΕΚΠΑ: «Να αναζητούμε λύσεις που να μην αναπαράγουν φαύλους κύκλους»

«Νομίζω ότι στις κρίσιμες αυτές στιγμές πρέπει να επικρατεί ψυχραιμία και νηφαλιότητα, δεν χρειάζεται να έχουμε ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν και με διαφορετικούς τρόπους»


Την άποψη ότι σε καταστάσεις όπως η κατάληψη του ΕΚΠΑ πρέπει να επιδεικνύεται νηφαλιότητα και ψυχραιμία, εξέφρασε, μιλώντας στο Κόκκινο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. Παράλληλα, μιλώντας για τη στάση της αντιπολίτευσης στη Βουλή, είπε πως περισσότερο μοιάζει "να τα έχει χαμένα", παρά με συγκεκριμένη μετωπική.

Αναφερόμενος στη σημερινή εκκένωση της πρυτανείας, ο κ. Μαντάς είπε:

"Νομίζω ότι στις κρίσιμες αυτές στιγμές πρέπει να επικρατεί ψυχραιμία και νηφαλιότητα, δεν χρειάζεται να έχουμε ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν και με διαφορετικούς τρόπους. Οι δυνάμεις καταστολής, που στο παρελθόν έχουμε βρεθεί σε διαφορετικές όχθες, που εκφράζουν πολύ διαφορετικές αντιλήψεις για το πώς λειτουργεί η δημοκρατία και ο διάλογος, δεν μπορεί να παρεμβαίνουν σε μια διαδικασία ενός διαφορετικού παραδείγματος που θέλουμε να έχουμε στα ζητήματα που αφορούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Με αυτή την έννοια πρέπει να αναζητηθούν διαφορετικοί δρόμοι επίλυσης, τέτοιοι που να μην αναπαράγουν φαύλους κύκλους"

Απαντώντας σε ερώτηση περί της ΝΔ, η οποία λέει πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή ομηρεία, τόνισε:

"Όσοι ονειρεύονται ότι κάτω από τη πίεση μιας ρητορικής που απορρίπτει οποιαδήποτε άλλη διαδικασία πέρα από τη καταστολή, και η προσπάθεια να μας στριμώξουν σε στερεότυπα που όμως δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα, πως θα επιλύουμε συγκρούσεις σε συνθήκες πραγματικής δημοκρατίας, αυτό δεν πρέπει εμείς να το δεχτούμε ούτε ως αντίληψη, ούτε ως πρακτική.

Το ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι ένα παράδειγμα και νιώθω πολύ περήφανος, από την ποιότητα της προσέγγισης και του διαφορετικού ήθους σε τέτοια ζητήματα που είναι καυτές πατάτες, δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε σε μια τυπικού τύπου διαχείριση τέτοιων προβλημάτων."

Για τη στάση των αντιπολιτευτικών κομμάτων στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, σημείωσε:

"Είναι πολύ περίεργο κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, να υποχωρούν ατάκτως από παλιότερες θέσεις τους μπρος στο κλίμα μιας ακροδεξιάς ατζέντας και ρητορικής και να το πυροδοτούν. Η ενίσχυση αυτού του κλίματος είναι πολύ οδυνηρή για τη λειτουργία της ίδιας της δημοκρατίας"

Ο Χρ. Μαντάς, αναφερόμενος στη γενικότερη στάση της αντιπολίτευσης μέσα στο Κοινοβούλιο, υπογράμμισε:

"Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση στη Βουλή, με μια αντιπολίτευση που δεν έχει καταλάβει σε τι χρόνο βρίσκεται. Είναι ένας συντονισμός που προκύπτει κυρίως από το πως εκφράζονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο διά ταύτα, σαν να τα έχουν λίγο χαμένα, παρά ένας συντονισμός σε μια συγκεκριμένη μετωπική".

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)