to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:10 | 20.03.2019

Πολιτική

Χ. Μαντάς: Δεν θα περάσει η προσπάθεια αναβίωσης ρατσιστικών και εμφυλιοπολεμικών αντανακλαστικών

Για τις επιθέσεις τις εγκληματικές συμπεριφορές σε βάρος προσφύγων στην Κόνιτσα, στη Σάμο, στα Βίλια και αλλού μίλησε στον 105,5 Στο Κόκκινο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, ο οποίος στον Γιώργο Τραπεζιώτη ξεκαθάρισε ότι «Δεν θα τους περάσει, για να είμαστε σαφείς».


Ο βουλευτής Ιωαννίνων επισήμανε ότι η Κόνιτσα, ήταν η πρώτη περιοχή στην Ήπειρο που δέχτηκε πρόσφυγες και τους αγκάλιασε η τοπική κοινωνία ταυτόχρονα όμως είναι ένας τόπος που από κάποιους κύκλους της ακροδεξιάς, της Χρυσής Αυγής και παραγόντων της Εκκλησίας επιχειρείται το τελευταίο διάστημα να υπάρχει ως περιοχή που εκδηλώνεται η βία και ο ρατσισμός απέναντι στο διαφορετικό και με επιθέσεις.

Εντούτοις εξέφρασε την πεποίθηση του ότι αυτοί οι ακραίοι έχουν όλη την κοινωνία απέναντι τους, ολόκληρη την κοινωνία της Κόνιτσας και των Ιωαννίνων. Μάλιστα τόνισε ότι η τοπική μητρόπολη πρέπει να πάρει «σαφή θέση».

Επιχειρείται – σημείωσε – να δημιουργεί ένα κλίμα, το οποίο να ακολουθήσει αυτό το κλίμα που επιχειρείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να πάρουν κεφάλι φασιστικές, ρατσιστικές, ακροδεξιές απόψεις που θέλουν να διαβρώσουν τον κοινωνικό ιστό και συμφώνησε με την άποψη ότι αυτό είναι και το διακύβευμα των ευρωεκλογών.

Δεν θεωρώ καθόλου ασύνδετα όλα αυτά τα γεγονότα και τις εθνικιστικές αναδιπλώσεις ανά την Ευρώπη και η προσπάθεια που γίνεται να «εμβολιαστεί» η κοινωνία και η χώρα μας με τέτοιες απόψεις με τον «καθημερινό φασισμό» και αυτά θα είναι και τα «σκληρά διλήμματα» με τα οποία θα έρθουμε αντιμέτωποι και την εκδοχή της σκοτεινής Ευρώπης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)