to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χ. Μαμουλάκης: Οι θεσμοί προστασίας του περιβάλλοντος της χώρας μας, εμπόδια στα «αναπτυξιακά» σχέδια της ΝΔ

Το σύνολο σχεδόν των περιβαλλοντικών φορέων και οργανώσεων έχει ήδη αντιδράσει, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για τις καταστροφικές συνέπειες του περιβαλλοντοκτόνου ν/σ. Παρόλα αυτά, η Κυβέρνηση της ΝΔ εμμένει στις θέσεις της και είναι έτοιμη να υλοποιήσει μια καταστροφική για το περιβάλλον τακτική, εκθέτοντας τη χώρα μας διεθνώς.


Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου, για το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

«Εν μέσω πανδημίας, με τους γνωστούς περιορισμούς στη λειτουργία της Βουλής και χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θεώρησε σωστό να καταθέσει ένα νομοσχέδιο που αλλάζει άρδην την εθνική περιβαλλοντική νομοθεσία.

Το νομοσχέδιο παραχωρεί ολόκληρο το καθεστώς των περιβαλλοντικών αδειών στις ίδιες τις εταιρείες που τις εκπονούν, καταργεί όλους τους φορείς προστατευόμενων περιοχών τις χώρας προς χάριν ενός συγκεντρωτικού μοντέλου διοίκησης μακριά από τις τοπικές κοινωνίες, καθιστά κενό γράμμα την προστασία των περισσότερων περιοχών Natura μέσα από την κατηγοριοποίηση τους ανάλογα με τον «βαθμό» προστασίας και επιτρέπει εμμέσως την νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών σε δασικές εκτάσεις.

Το σύνολο σχεδόν των περιβαλλοντικών φορέων και οργανώσεων έχει ήδη αντιδράσει, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για τις καταστροφικές συνέπειες του περιβαλλοντοκτόνου ν/σ. Παρόλα αυτά, η Κυβέρνηση της ΝΔ εμμένει στις θέσεις της και είναι έτοιμη να υλοποιήσει μια καταστροφική για το περιβάλλον τακτική, εκθέτοντας τη χώρα μας διεθνώς. Σε αυτή την προκλητική μεθόδευση, θα μας βρει απέναντί της. Είναι χρέος μας απέναντι στην κοινωνία, είναι υποχρέωσή μας απέναντι στις επόμενες γενιές».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)