to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χ. Μαμουλάκης: Καθυστερήσεις, ανισότητες, αδιαφάνεια και καταστροφή περιοχών Natura με το ν/σ για τις Δημόσιες Συμβάσεις

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ενώ κατά την άποψη του νομοθέτη έχει εκπονηθεί για να λύσει προβλήματα και να επιταχύνει διαδικασίες, κάνει ακριβώς το αντίθετο», τόνισε στην Ολομέλεια της Βουλής ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Χ. Μαμουλάκης, σχετικά με το νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης


Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του ν/σ του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για τις Δημόσιες Συμβάσεις, με τον Εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης και Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, να ασκεί τεκμηριωμένη κριτική αναδεικνύοντας όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό επιφέρει.

Κατά την τοποθέτησή του με την έναρξη της συζήτησης, ο Χάρης Μαμουλάκης επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν αποτελεί βήμα επιτάχυνσης των διαδικασιών, τουναντίον, φέρνει πολλές καθυστερήσεις, ενώ ταυτόχρονα, αναδιαρθρώνει την αγορά υπέρ των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και μελετητικών γραφείων. «Ο σημερινός νόμος είναι ένας νόμος που κλείνει τον ανταγωνισμό στις δημόσιες προμήθειες. Είναι μια ακόμη πληγή από τις τόσες που έχει επιφέρει η Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο περιβαλλοντικής προστασίας της χώρας μας. Αποτελεί ένα παράθυρο ευκαιρίας για την αναζωογόνηση της διαπλοκής, ένα άλμα στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης της επίβλεψης των δημόσιων έργων και στην κατεύθυνση της απώλειας της τεχνικής ικανότητας των φορέων του δημοσίου».

Ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα αντιευρωπαϊκό νομοθέτημα που δεν προωθεί μια ατζέντα που θα έβλεπε τις δημόσιες συμβάσεις και τα δημόσια έργα ως εργαλείο ανάπτυξης, αναφέρθηκε στις ελάχιστες, δευτερευούσης σημασίας θετικές του διατάξεις και επεσήμανε έξι βασικά ζητήματα που αφορούν στην ιδιωτικοποίηση της επίβλεψης, σε θέματα περιβάλλοντος, στο ΤΕΕ, στο θέμα των μελετών κατασκευής, στον αποκλεισμό των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από τις ρυθμίσεις κυρίως για τις εγγυήσεις, καθώς και στα ζητήματα διαφάνειας, θέματα που αναδεικνύουν τις αδυναμίες του σχεδίου νόμου.

Καταλήγοντας ο Χάρης Μαμουλάκης, τόνισε: «Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ενώ κατά την άποψη του νομοθέτη έχει εκπονηθεί για να λύσει προβλήματα και να επιταχύνει διαδικασίες, κάνει ακριβώς το αντίθετο. Δημιουργεί δομικές αβελτηρίες, στη δημόσια διοίκηση, αποκλείει τις ΜμΕ από τις δημόσιες συμβάσεις, απειλεί το πλαίσιο περιβαλλοντικής προστασίας της χώρας, εντείνει τα φαινόμενα αδιαφάνειας και πάνω από όλα, έρχεται σε πολύ λάθος χρονική στιγμή. Για όλους αυτούς τους λόγους, σκοπεύουμε να το καταψηφίσουμε.».

Υπενθυμιζεται ότι ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατά την συζήτηση στις αρμόδιες Κοινοβυλευτικές Επιτροπές είχε αποκαλύψει τις δυσμενείς συνέπειες του νοοσχεδίου για την Δημόσια Διοίκηση. 

Η τοποθέτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην Ολομέλεια της Βουλής: 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)