to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:46 | 05.08.2020

Πολιτική

Χ. Μαμουλάκης: Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ

Για τον κυβερνητικό «ανασχηματισμό», τις προτάσεις της επιτροπής Πισσαρίδη και τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας μίλησε το πρωί της Τετάρτης 5/8 ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».


Ειδικότερα, ο Χάρης Μαμουλάκης αναφερόμενος στις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα έκανε λόγο για «ανασχηματισμό Σκυλακάκη», με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης δίνει το στίγμα ότι οδεύουμε ολοταχώς προς ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο μοντέλο στη διαχείριση των οικονομικών.

Μιλώντας για τις προτάσεις τις επιτροπής Πισσαρίδη, ο Βουλευτής Ηρακλείου ανέφερε ότι η γενική εικόνα και όλες οι προσλαμβάνουσες, δείχνουν ένα σκληρό για τους εργαζόμενους σχέδιο, την ίδια στιγμή που παραμένουν νωπές οι μνήμες που έχουν αφήσει από το 2010 τα ίδια πρόσωπα και οι ίδιες αναποτελεσματικές πρακτικές. Τόνισε επίσης ότι δεν υφίσταται η επίπλαστη εικόνα των 72 δισ για την οποία πανηγυρίζει ο κ. Μητσοτάκης, καθώς πρόκειται στην ουσία για επιπλέον κονδύλια 16,69 δισ (και μάλιστα αντί των 23,21 δισ ευρώ που ήταν αρχικά προγραμματισμένα) σε βάθος 3ετίας, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της χρηστής και αξιοκρατικής διαχείρισής τους, με εμπροσθοβαρή μέτρα εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη για τη χώρα. Δεν παρέλειψε τέλος να καυτηριάσει το γεγονός ότι ακόμα και σε αυτόν τον τομέα, η Κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, «ξεχνώντας» τι παρέλαβε στον τομέα της οικονομίας πριν από ένα χρόνο.

Για το ζήτημα των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας, ο Χάρης Μαμουλάκης επεσήμανε το γεγονός ότι επί 8 μήνες ο κ. Μητσοτάκης ήταν εξαφανισμένος από τη διεθνή πολιτική σκηνή, έχοντας διακόψει κάθε επαφή με την Τουρκική πλευρά, ενώ την ίδια ώρα ο Τ. Ερντογάν «αλώνιζε» χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο. Και τώρα που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, επέλεξε τη λύση της μυστικής διπλωματίας και των κρυφών συναντήσεων. «Είναι απαράδεκτο μετά το κλείσιμο της Αγιάς Σοφιάς και την μετατροπή της σε Τέμενος, η Κυβέρνηση να πραγματοποιεί κρυφές συνομιλίες στη Γερμανία, τις οποίες πληροφορούμαστε από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών. Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Ποια είναι η στρατηγική της Ελληνικής πλευράς; Θα συρθούμε σε διαπραγμάτευση και με ποια ατζέντα; Οφείλει ο Πρωθυπουργός να συγκαλέσει έστω και τώρα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και να προχωρήσει σε μια ουσιαστική και σε βάθος ενημέρωση. Δεν χρειάζεται να φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης και το έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη» ανέφερε χαρακτηριστικά  ο Χάρης Μαμουλάκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)