to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:42 | 17.01.2021

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Τελικά, για την κυβέρνηση, η λύση για τα πάντα είναι η αστυνομία

«Η "λαγνεία" στη δημιουργία νέων αστυνομικών σωμάτων, πέρα του ότι ανασύρει από τη μνήμη κάποιους παλιούς υπουργούς, που έφτιαχναν αστυνομικά σώματα ακόμα και για να ελέγχουν τα νυκτερινά κέντρα, έχει ξαπλωθεί σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης!», τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


«Αναβάθμιση της Παιδείας με... δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας!», τιτλοφορεί το σχόλιο της για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείαςη Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και Αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, και επισημαίνει:

Η Κυβέρνηση των «αρίστων» πιστή στα κυβερνητικά δόγματα του «νόμου και της τάξης» και τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της, προωθεί ακόμα ένα νομοσχέδιο για την Παιδεία. Ο τίτλος είναι χαρακτηριστικός: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος» και υπογράφεται από την υπουργό Παιδείας και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη!

Το νέο αυτό νομοσχέδιο αντί να προβλέπει διατάξεις για την αναβάθμιση της Παιδείας και των Πανεπιστημιακών σπουδών, αντί να δίνει λύσεις στα φλέγοντα προβλήματα των φοιτητών προωθεί λύσεις, που εμπνέονται από το χειρότερο παρελθόν της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Βάση για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, περιορισμός των εισακτέων, επιβολή πειθαρχικών ποινών, ενώ παράλληλα «κλείνει το μάτι» στα ΙΕΚ και στα ιδιωτικά κολλέγια. Το αποκορύφωμα όλων, η μετεμφυλιοπολεμικής και χουντικής έμπνευση, αναβίωση του σπουδαστικού της ασφάλειας, με τη δημιουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. 

Οι φοιτητές και οι οικογένειες τους όμως αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας, ακόμα και επιβίωσης. Σίτιση, στέγαση, έγκαιρη παράδοση συγγραμμάτων, ορθολογική και ποιοτική παροχή «εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης», εύρεση λύσεων για την παρακολούθηση και την συμμετοχή σε εργαστήρια, είναι μερικά από αυτά, για τα οποία η Κυβέρνηση «φαίνεται» να αδιαφορεί.

Η ελεύθερη πρόσβαση  σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης πρέπει να είναι καθολική και να μην υπόκειται σε περιορισμούς κοινωνικούς, φυλετικούς, θρησκευτικούς, ή ακόμα εντοπιότητας (γνωστή η ρήση για «ψυκτικούς από το Περιστέρι»). Το δε «φουσκωμένο πορτοφόλι» να μην είναι κριτήριο εισαγωγής σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το ερώτημα όμως που παραμένει, είναι αν το νομοσχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο επανεκκίνησης της οικονομίας (προσλήψεις αστυνομικών και εξασφάλιση πελατείας στα ιδιωτικά ΙΕΚ) και ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Η «λαγνεία» στην δημιουργία νέων αστυνομικών σωμάτων, πέρα του ότι  ανασύρει από τη μνήμη, κάποιους παλιούς υπουργούς, που έφτιαχναν αστυνομικά σώματα ακόμα και για να ελέγχουν τα νυκτερινά κέντρα, έχει ξαπλωθεί σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης! Υπουργός της σημερινής κυβέρνησης, με βαρύ πολιτικό όνομα, ονειρεύεται νέο αστυνομικό σώμα στα ΜΜΜ.

Τελικά, για την Κυβέρνηση, η λύση για τα πάντα είναι η Αστυνομία…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)