to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:55 | 22.07.2019

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Τα κινήματα και οι κινητοποιήσεις δεν γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού από κάποιο κόμμα (βίντεο)

«Τα κινήματα και οι κινητοποιήσεις δε γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού από κάποιο κόμμα. Όταν υπάρχουν αντίστοιχες κοινωνικές ανάγκες δημιουργούνται τα κινήματα. Αν αυτή τη στιγμή κάποιες κοινωνικές κατακτήσεις που αποκαταστάθηκαν από το Σεπτέμβρη και μετά θιγούν θα υπάρξει αντίδραση»


Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Δυτικός Τομέας Αθήνας, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σήμερα», με την Μ. Αναστασοπούλου ανέφερε:

«Τα κινήματα  και οι κινητοποιήσεις δε γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού από κάποιο κόμμα.  Όταν υπάρχουν αντίστοιχες κοινωνικές ανάγκες δημιουργούνται τα κινήματα.   Αν αυτή τη στιγμή κάποιες κοινωνικές κατακτήσεις που αποκαταστάθηκαν από το Σεπτέμβρη και μετά θιγούν θα υπάρξει αντίδραση. Δηλαδή αν υλοποιηθεί αυτό που λέγεται για το ασφαλιστικό την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας επικουρικής κοινωνικής ασφάλισης, (κάποιος βουλευτής της Ν.Δ. είπε και για την κύρια) εκτιμώ ότι θα υπάρξει αντίδραση. Εμείς θα είμαστε στο πλάι εκείνων που θίγονται τα δικαιώματα τους κοινωνικά, εργασιακά κλπ.

Από ό,τι γνωρίζω, αύριο θα έρθει σε επιτροπές το πρώτο νομοσχέδιο για φορολογικά θέματα, έχει σημασία να δούμε ακριβώς τι περιλαμβάνει. Αυτά τα  χρόνια έγινε ένα έργο, με βάση αυτά που γίνανε και  το πρόγραμμα μας θα ασκήσουμε αντίστοιχα αντιπολίτευση υπεύθυνη και προγραμματική. Άλλωστε και το ότι ψηφίσαμε τον Πρόεδρο της Βουλής δείχνει ακριβώς  αυτή λογική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία.

Το κόστος το οποίο θα προκύψει από όσα εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης στην πρώτη του ομιλία, 1,8 δις περίπου δηλαδή το 1% του ΑΕΠ δημιουργεί το ερώτημα από πού θα βρεθούν αυτά. Σημαίνει αυτό ότι θα γίνουν περικοπές από κοινωνικές παροχές, από το δημόσιο;   Eίμαστε εκτός μνημονίων αλλά έχουμε κάποιους στόχους να εξυπηρετήσουμε, πρέπει να δοθούν απαντήσεις.  Για να εξασφαλιστεί η δημοσιονομική σταθερότητα που πετύχαμε αυτά τα χρόνια, οι στόχοι πρέπει να επιτευχθούν.

Ενώ προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης έλεγε για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων όταν  ανέλαβε την διακυβέρνηση και μετά από αυτά που είπε και ο κ. Ρέγκλινγκ δεν  διαπραγματεύτηκε τίποτα. Εμείς  με την πολιτική μας είχαμε εξασφαλίσει ένα ποσό 5,1 δις περίπου  ακριβώς για αυτές τις ανάγκες  που θα δημιουργούνταν και είχαμε κερδίσει δημοσιονομικό χώρο γύρω στο 1% για να ασκήσουμε όποια πολιτική. Διαπραγματευτήκαμε και μας απασχόλησε το συγκεκριμένο θέμα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)