to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:56 | 04.04.2022

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πολιτικό γεγονός και η διαδικασία ένταξης νέων μελών είναι συνεχής

Η ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα και γενικότερα στην ενέργεια τείνει να γίνει κανονικότητα. Η ελληνική κοινωνία το βιώνει αυτό καθημερινά, από τα φυσικά πρόσωπα και τα νοικοκυριά μέχρι τις μικρές επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα εν γένει.


H Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 04.04.2022, στο κανάλι της Βουλής και στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ», σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα και γενικότερα στην ενέργεια τείνει να γίνει κανονικότητα. Η ελληνική κοινωνία το βιώνει αυτό καθημερινά, από τα φυσικά πρόσωπα και τα νοικοκυριά μέχρι τις μικρές επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα εν γένει.

Η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας, αναφέρουν ότι η αύξηση του ηλεκτρικού επιβαρύνει υπέρμετρα τη βιομηχανία, μιλώντας ακόμα και για αισχροκέρδεια στην διαμόρφωση των τιμών. Λίγα μεγάλα καρτέλ, ειδικά του φυσικού αερίου είναι αυτά που βγάλανε μεγάλα κέρδη, μέσα στην ενεργειακή κρίση.

Ο κ. Μητσοτάκης μέχρι πρόσφατα δεν έβλεπε αισχροκέρδεια, αναγκάστηκε στην Βουλή να ψελλίσει ότι μπορεί να υπάρχει αισχροκέρδεια και ότι θα δει για τους ελέγχους στην αγορά. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μείνει στο «θα», το οποίο έχει αναγάγει σε επιστήμη.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε τη βίαιη απολιγνιτοποίηση και υποκατέστησε τους λιγνίτες με φυσικό αέριο. Η συμμετοχή του φυσικού αερίου μέσα στο ενεργειακό μείγμα έφτασε το 50% στα τέλη του έτους. Υπενθυμίζουμε, ότι το φυσικό αέριο είναι και αυτό ορυκτό καύσιμο και έχει αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση, είχε συντάξει, το 2017, το ΕΣΕΚ (Εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα), το οποίο είχε λάβει και εύσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που περιλάμβανε την σταδιακή αποδέσμευσή μας από τον λιγνίτη και παράλληλη ανάπτυξη των ΑΠΕ, με στόχο πάντα την απανθρακοποίηση, όχι μόνο την απολιγνιτοποίηση.

Να τονίσω, ότι η ακρίβεια και η κρίση της ενέργειας που πλήττει την ελληνική κοινωνία είναι εδώ και 8 μήνες. Ως εκ τούτου, οι αυξημένες τιμές ενέργειας που βιώνουμε δεν είναι αυξήσεις του πολέμου αλλά αυξήσεις του κ. Μητσοτάκη. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έγινε πριν περίπου 1,5 μήνα. Οι συνέπειες του πολέμου, θα φανούν από εδώ και πέρα.

Επίσης, έχουμε και το επισιτιστικό ζήτημα που μπορεί να προκύψει, καθώς η Ουκρανία και η Ρωσία είναι οι σιτοβολώνες της Ευρώπης. Μπαίνει λοιπόν το ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας και των επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, ώστε η χώρα μας να έχει μια διατροφική επάρκεια και να δύναται να ανταπεξέλθει σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή που βιώνουμε τώρα.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πρέπει να στραφεί στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και στην πάταξη της αισχροκέρδειας. Υπάρχουν κάποιοι που μέσα σε αυτή την κρίση «θησαυρίζουν». Πρέπει να ενεργοποιηθούν η ΡΑΕ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού και να αναλάβουν το σοβαρό ρόλο τους.

Η αγανάκτηση του κόσμου και η φθορά της Ν.Δ. είναι πλέον εμφανής. Οι περιοδείες του Α. Τσίπρα ανά την Ελλάδα και η μεγάλη αποδοχή του από τον κόσμο, είναι η καλύτερη δημοσκόπηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανασυντάσσεται, διευρύνεται ενώ το συνέδριο του, την άλλη εβδομάδα, θα επικυρώσει αυτό το άνοιγμα στο δημοκρατικό προοδευτικό κόσμο.

Όταν με απλή αναλογική ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτη δύναμη, και θα είναι, οι δυνάμεις του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου θα κληθούν να απαντήσουν. Άλλωστε, οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι μια πρακτική που υπάρχει γενικότερα στην Ευρώπη. Είναι αναγκαίος ένας κρατικός μηχανισμός, ο οποίος θα λειτουργεί ανά πάσα στιγμή, με κανόνες, με διαφάνεια και με αξιοκρατία, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια του κράτους.

Τέλος, σχετικά με τη σύσκεψη του κ. Μητσοτάκη με τους 7 Δημάρχους της περιοχής της Δυτικής Αθήνας, να αναφέρω ότι είχε κάνει προηγούμενη σύσκεψη τον Σεπτέμβριο του 2021. Ο κ. Μητσοτάκης, και αυτός βουλευτής Δυτικής Αθήνας, μετά από τόσες ερωτήσεις, επίκαιρες ερωτήσεις, ακόμα και επίκαιρη επερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Δυτικής Αθήνας, ελάχιστα έργα έχουν γίνει. Υπάρχουν  σοβαρά προβλήματα, όπως της ασφάλειας, της υπογειοποίησης  δικτύων, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, οι συγκοινωνίες και πλήθος άλλων ακόμα προβλημάτων που χρονίζουν!

Να σταματήσει η υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας σε όλα τα επίπεδα και τομείς.»​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)