to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:07 | 01.08.2014

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Στο μάτι του κυκλώνα των μνημονιακών πολιτικών οι συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι

Συνάντηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνταξιουχικών Τραπεζικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΣΤΟΕ)


Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνταξιουχικών Τραπεζικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΣΤΟΕ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Ι. Πλιάκο, τον γ.γ. Γιώργο Μυλωνά και τον Πρόεδρο των συνταξιούχων της Alpha Bank A. Βουτυρά, είχε η Βουλευτής Β’ Αθήνας Χ. Καφαντάρη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα των συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων, οι οποίοι βιώνουν και αυτοί τις ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές, με περικοπές των Συντάξεων και των Επικουρήσεων, παράλληλα με τη συνεχή φοροεπιδρομή και τα χαράτσια.

Η Χαρά Καφαντάρη δήλωσε:

«Δύο χρόνια πέρασαν από το «χάρισμα» της Αγροτικής Τράπεζας στον όμιλο Σάλλα και από 1.7.2014 κόβεται η επικουρική σύνταξη 1400 συνταξιούχων της ΑΤΕ.

Παράλληλα, οι συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι, μαζί με το σύνολο των συνταξιούχων, είναι μόνιμα τα «θύματα» όποιων περικοπών γίνονται στο όνομα της «σωτηρίας της χώρας» και των δημοσιονομικών προγραμμάτων.

Η μήτρα όλων των προβλημάτων είναι η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τους αντιασφαλιστικούς νόμους που ψήφισαν τόσα χρόνια, με την κατασπατάληση και υφαρπαγή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, που ουσιαστικά οδήγησαν στη διάλυσή τους, ενώ συγχρόνως απάλλαξαν τις τράπεζες από τις υποχρεώσεις τους. Η κατάθεση δε του Πολυνομοσχεδίου, που θα συζητηθεί στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα, θα δώσει το οριστικό χτύπημα στα ασφαλιστικά ταμεία και τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται σταθερά στο πλευρό των συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων και στους αγώνες τους, καθώς και στο Κοινοβούλιο, μεταφέροντας τα αιτήματά τους ασκώντας τον ανάλογο κοινοβουλευτικό έλεγχο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)