to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:14 | 03.12.2021

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Το πρόστιμο των 100 ευρώ αποτυπώνει την πλήρη αποτυχία της διαχείρισης της πανδημίας από τον κ. Μητσοτάκη

Μιλώντας στο Alert TV, η Χαρά Καφαντάρη τόνισε την αναγκαιότητα ενός ισχυρού συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας η οποία υποβαθμίστηκε τελείως από τον κ. Μητσοτάκη.


H Χαρά Καφαντάρη,  βουλευτής  Δυτ. Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της  Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην εκπομπή «Alert στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων:

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης,  για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού άνω των 60 ετών, είναι μια κίνηση πανικού και μια παραδοχή ότι απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας.

«Κολυμπάμε» σε αχαρτογράφητα νερά σχετικά με την  εξέλιξη της πανδημίας και τις μεταλλάξεις του covid 19.

Την αναγκαιότητα ενός ισχυρού συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και στην αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας η οποία υποβαθμίστηκε τελείως από τον κ. Μητσοτάκη.

Επισήμανε ότι οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη είναι αντιφατικές δείχνοντας ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, και τόνισε την ανάγκη επίταξης των ιδιωτικών κλινικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Είναι πλήρης αντίφαση, πρόσθεσε, ο αστυνομικός-ελεγκτής να ελέγχει τον εμβολιασμό των πολιτών ενώ αυτός να είναι ανεμβολίαστος.

Το φετινό καλοκαίρι, επισήμανε η Χαρά Καφαντάρη, ο κ. Μητσοτάκης στοχοποίησε τη νεολαία για την διασπορά του covid 19 και τώρα έρχεται και στοχοποιεί τους πολίτες άνω των 60 ετών. To μέτρο των 100 ευρώ ειναι βαθιά ταξικό καθώς οι χαμηλού εισοδήματος συμπολίτες μας επιβαρύνονται ιδιαίτερα, ενώ οι πιο εύποροι μπορούν να μην εμβολιάζονται, πληρώνοντας 100 ευρώ το μήνα.

Το 25% των μολύνσεων προέρχεται από τα σχολεία, είπε η Χαρά Καφντάρη και σημείωσε ότι ενώ χουμε μέχρι και 29 παιδιά μέσα σε μια τάξη  και για να κλείσει το τμήμα χρειάζεται το 50% συν 1.

Για τη σύσταση εξεταστικής για τη λίστα Πέτσα, με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία δέχτηκε όλη η αντιπολίτευση, επισήμανε ότι είναι ένα από τα πρώτα ρήγματα στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. «Έχουμε μια εξεταστική για την λίστα Πέτσα χωρίς τον κ.Πέτσα. Η κυβέρνηση με κινήσεις της προσπαθεί να υποβαθμίσει την επιτροπή ωστε να μην λάμψει η αλήθεια», τόνισε η Χαρά Καφαντάρη. Επισήμανε δε ότι όλα τα μηνύματα για θέματα υγείας πρέπει να μεταδίδονται δωρεάν.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)