to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:22 | 12.06.2021

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Παραδοξολογίες και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσε Πρόταση Νόμου, όπου προτείνεται η υποχρεωτική καταβολή του 75% της κρατικής αποζημίωσης όσων κομμάτων έχουν χρέη στις τράπεζες και του 40% της βουλευτικής αποζημίωσης των βουλευτών τους», τόνισε η Χ. Καφαντάρη, βουλευτής Δ. Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε τηλεοπτική παρέμβασή της


Σε τηλοεπτική της παρέμβαση η Χ. Καφαντάρη, βουλευτής Δ. Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, τόνισε πως η φίμωση τιυ Αλέξη Τσίπρα από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα σηματοδότησε μια «θλιβερή μέρα για τα κοινοβουλευτικά δρώμενα, θλιβερή μέρα για το ναό της δημοκρατίας».

«Ο Πρόεδρος της Βουλής φίμωσε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Θλιβερή μέρα για τα κοινοβουλευτικά δρώμενα, θλιβερή μέρα για το ναό της δημοκρατίας»

Σαν σήμερα, 11 Ιουνίου, το 2013 ο Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ. Και σήμερα, 11 Ιουνίου του 2021, ο Πρόεδρος της Βουλής φίμωσε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Θλιβερή μέρα για τα κοινοβουλευτικά δρώμενα, θλιβερή μέρα για το ναό της δημοκρατίας. Από την εμπειρία μου ως Βουλευτής από το 2012, διατελέσασα και Πρόεδρος Επιτροπής της Βουλής, γνωρίζω ότι δύναται, βάσει του Κανονισμού της Βουλής, να τοποθετηθεί πολιτικός αρχηγός τόσο στις Επιτροπές όσο και κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης. Ο Πρόεδρος της Βουλής, εφόσον χαίρει ευρείας αποδοχής από το Βουλευτικό Σώμα, μάλιστα ​στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του, πρέπει να λειτουργεί αντίστοιχα. Το σημερινό συμβάν είναι ένα γκρίζο σημείο.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταθέσει πολύ σοβαρές Επίκαιρες Ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό, χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα Ερώτηση για την Παιδεία, σχετικά με την ανάγκη μη εφαρμογής των αλλαγών στο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Ο Πρωθυπουργός δεν έχει έρθει να απαντήσει. Αντίστοιχα και η τελευταία Ερώτηση του για την οικονομική εξυγίανση των κομμάτων.

«Κίνδυνος για την α’ κατοικία των πολιτών, τη στιγμή που η ΝΔ αυξάνει τα χρέη της εις βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων»

Ένα από τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών είναι ο κίνδυνος για κάθε οφειλέτη να χάσει και την α’ κατοικία του, εξαιτίας του πτωχευτικού νόμου που ψήφισε η ΝΔ, φέρνοντας πτώχευση όχι μόνο επιχειρήσεων αλλά και φυσικών προσώπων. Από την άλλη τα χρέη της ΝΔ αυξάνουν – επί Κυριάκου Μητσοτάκη αυξήθηκαν κατά 118 εκατομμύρια – και είναι πολύ αφελές να χρησιμοποιούν ως δικαιολογία του τόκους. Αν δεν είσαι στρατηγικός κακοπληρωτής, χρέος και τόκοι μειώνονται. Η ΝΔ απολαμβάνοντας ασυλία, αυξάνει τα χρέη της εις βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων. Μην ξεχνάμε και την υπόθεση του Κήρυκα Χανίων.

«Πρόταση Νόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την οικονομική εξυγίανση των πολιτικών κομμάτων»

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσε Πρόταση Νόμου, όπου προτείνεται η υποχρεωτική καταβολή του 75% της κρατικής αποζημίωσης όσων κομμάτων έχουν χρέη στις τράπεζες και του 40% της βουλευτικής αποζημίωσης των βουλευτών τους. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήδη συνδράμουμε, με αντίστοιχο ποσοστό από την αποζημίωση μας, το κόμμα μας κι ας μην έχει χρέη. 

«Η Κυβέρνηση δεν πείθει ούτε τους συνδικαλιστές της. Η μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα εργασιακά θα συνεχιστεί»

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει για το εργασιακό ούτε τους συνδικαλιστές που πρόσκεινται στη ΝΔ! Κανένας Μητσοτάκης, κανένας Χατζηδάκης και κανένας Κυρανάκης δεν θα πείσει τον κόσμο που αντιδρά στο νομοσχέδιο – έκτρωμα. Η χθεσινή πορεία είχε επιτυχία και η μάχη θα συνεχιστεί.

Μαζί με τον πτωχευτικό, το αντεργατικό έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα στην κοινωνία, γι’ αυτό και οι αντιδράσεις οξύνονται. Και να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, δεν ξέρω κατά πόσο θα εφαρμοστεί. Άλλωστε δεν μας έχει συνηθίσει η Κυβέρνηση στο να τηρεί τους νόμους που ψηφίζει, ως επιτελικό κράτος τους νόμους που ψηφίζει, λίγους μήνες αργότερα, τους αλλάζει. Δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτήν την κυβέρνηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)