to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:48 | 06.08.2022

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Ο πυρηνικός εφιάλτης επιστρέφει

Δήλωση της Χ. Καφαντάρη με αφορμή την επέτειο της ρίψης της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα στις 6/8/1945


Η Χαρά Καφαντάρη βουλευτής Δυτικής Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο. και αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής τονίζει:

Η σημερινή μέρα είναι μαύρη επέτειος για όλον τον πλανήτη. Οι ατομικές βόμβες που ισοπέδωσαν την Χιροσίμα (06.08.1945) και το Ναγκασάκι (09.08.1945) που ακολούθησε, άνοιξαν μια νέα ιστορική περίοδο για την ανθρωπότητα. Την εποχή του ΦΟΒΟΥ, του ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ και της ισορροπίας του ΤΡΟΜΟΥ ανάμεσα στους πολιτικούς συνασπισμούς.

Σήμερα, κάπου 13.000 ατομικές και πυρηνικές κεφαλές, αποθηκευμένες σε όλα τα μήκη και πλάτη, συνεχίζουν να απειλούν την ίδια την ζωή και είναι ικανές να καταστρέψουν μερικές εκατοντάδες φορές τον πολιτισμό στον πλανήτη μας, ενώ, πάνω από 450 πυρηνικοί αντιδραστήρες, μπορούν, δυνητικά, να παράξουν ακόμα περισσότερα πυρηνικά πυρομαχικά.

Σήμερα, με τον πόλεμο να βυσσοδομεί, ακόμα μια φορά στην ήπειρο μας, τις απειλές που εκτοξεύονται από τους αντιμαχόμενους, την διεθνή ένταση αλλά και την υποστήριξη της ΕΕ που άνοιξε την πόρτα προς την πυρηνική ενέργεια, δήθεν σαν «πράσινης τεχνολογίας», ο πυρηνικός εφιάλτης αναβιώνει και επιστρέφει.

Με την ευκαιρία της θλιβερής σημερινής επετείου η ανθρωπότητα πρέπει να κινητοποιηθεί και να αντισταθεί. Πρέπει να απαιτήσει τον καθολικό πυρηνικό αφοπλισμό, πρέπει να απαιτήσει αρχίσουν έντονες προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης. Το σύνθημα παραμένει πάντοτε επίκαιρο.

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)