to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χ. Καφαντάρη: Μήπως η δημιουργία πολλών «Ασωπών» είναι το όνειρό τους;

Η κατάργηση της αυτονομίας της Ειδικης Γραμματείας Υδάτων και της Ειδικής Γραμματείας Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος αποτελούν σημαντική υποβάθμιση του έργου τους, επισημαίνει σε δήλωσή της η Χαρά Καφαντάρη


Η βουλευτής Δυτικής Αθήνας Χαρά Καφαντάρη αναφέρει στη δήλωσή της:

Η κατάργηση της αυτονομίας της Ειδικης Γραμματείας Υδάτων και της Ειδικής Γραμματείας  Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος αποτελούν σημαντική υποβάθμιση του έργου τους, πριν καν ανακοινωθούν οι προγραμματικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης. Οι νέες ρυθμίσεις προφανώς και αποτελούν ένα ακόμα βήμα  για την άρση των “εμποδίων” για τις επενδύσεις που επαγγέλλεται η κυβέρνηση.
Η κατάργηση της αυτονομίας του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, θα ανοίξει τον δρόμο για κάθε είδους παρεμβάσεις και παρανομίες. Μήπως η δημιουργία πολλών «Ασωπών» είναι το όνειρό τους;
Οσον αφορά την κατάργηση της αυτονομίας της ΕΓΥ υπενθυμίζουμε ότι και η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία  για το πόσιμο νερό, μετά από προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνει διατάξεις με τις οποίες  τα κράτη μέλη οφείλουν να «προωθήσουν την καθολική πρόσβαση» σε καθαρό νερό για όλους και ειδικά για τις ευάλωτες ομάδες, με περιορισμένη, η καθόλου πρόσβαση.
Η βουλευτής Δυτικής Αθήνας  Χαρά Καφαντάρη συνέχισε:
Σε μια εποχή που η κλιματική αλλαγή, το σημαντικότερο πλανητικό πρόβλημα σήμερα, δείχνει τα δόντια της, η προστασία του περιβάλλοντος, η πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό και επαρκή ενέργεια, δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης, αλλά αντίθετα να είναι αντικείμενο ενίσχυσης και των ελεγκτικών μηχανισμών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)