to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:57 | 07.02.2023

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Το κράτος οφείλει να λειτουργεί με όποιες καιρικές συνθήκες

«Σε μια κακοκαιρία, δεν είναι λύση να τα κλείνουμε όλα. Η κυβέρνηση, σε μια προαναγγελθείσα εδώ και μέρες κακοκαιρία, έχει υποχρέωση να κρατάει ανοιχτούς τους δρόμους και όχι να κλείνει την εθνική οδό και άλλους κεντρικούς δρόμους, πριν καν χιονίσει»


H Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 07.02.2023, ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

Σε μια κακοκαιρία, δεν είναι λύση να τα κλείνουμε όλα. Η κυβέρνηση, σε μια προαναγγελθείσα εδώ και μέρες κακοκαιρία, έχει υποχρέωση να κρατάει ανοιχτούς τους δρόμους και όχι να κλείνει την εθνική οδό και άλλους κεντρικούς δρόμους, πριν καν χιονίσει.
Μετά το περσινό φιάσκο με την «Ελπίδα» όπου είχαν αποκλειστεί άνθρωποι μέσα στα αμάξια τους στην Αττική οδό, φέτος ο κ. Μητσοτάκης χωρίς να έχει χιονίσει ακόμα, έκλεισε τα πάντα, παρέλυσε την Αττική, έκοψε τη χώρα στα δύο και περιόρισε την οικονομική ζωή της χώρας.

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας φτιάχτηκε επικοινωνιακά μετά τις πυρκαγιές στην Εύβοια, χωρίς σαφές νομοθετικό πλαίσο και οργανόγραμμα. Μόνο ανακοινώσεις, διεθνή συνέδρια και παραγγελίες εξοπλισμού. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι άβουλη και έκθετη στο λαό.

Ζούμε στην εποχή της κλιματικής κρίσης, και πρέπει να υπάρχει ο ανάλογος σχεδιασμός, προετοιμασία και σχέδια προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. Επί ΣΥΡΙΖΑ, το 2016, είχαν εκπονηθεί περιφερειακά σχέδια προσαρμογής. Με ερωτήσεις μας σχετικά με αυτά τα σχέδια, μας γνωστοποιήθηκε ότι η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση τους, εκτός από μια δύο περιφέρειες.

Η αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, θα δώσει προτεραιότητα σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα πολιτικής προστασίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)