to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:11 | 24.07.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη για Ένωση Δικαστών: Ο καθένας να περιορίζεται στον ρόλο του, και να μην εξυπηρετεί άλλα πολιτικά σχέδια

Για την κόντρα της κυβέρνησης με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την τακτική της Νέας Δημοκρατίας μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και την ήττα της αφήγησης της μίλησε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4» και την εκπομπή «Ορθά Κοφτά» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη.


Σχετικά με τη δημόσια κόντρα της κυβέρνησης με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «βλέπουμε μια ευθεία παρέμβαση της Ένωσης στα πολιτικά πράγματα της χώρας, αντιπολιτευτικά προς την κυβέρνηση. Καλό είναι ο καθένας να περιορίζεται στον ρόλο του και να μην αναλαμβάνει να εξυπηρετεί άλλα πολιτικά σχέδια για την χώρα».

Επίσης σημείωσε ότι η ανακοίνωση της Ένωσης δεν εκφράζει το σύνολο του δικαστικού σώματος, εκτιμώντας ότι «η πλειοψηφία των μελών του δικαστικού σώματος «παίζει» το ρόλο τους υπεύθυνα και αντικειμενικά, απονέμοντας δικαιοσύνη».

«Ο κόσμος περιμένει πολλά από τη δικαιοσύνη, έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του λαού προς τη δικαιοσύνη. Αυτό πρέπει να αποκατασταθεί πλήρως» τόνισε η κ. Καφαντάρη.

Πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να γίνεται ειλικρινής διάλογος, και να προχωρήσουμε με τις εξουσίες άκρως διακριτές, σημείωσε.

Απαντώντας σχετικά με τις αναφορές του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για την περίοδο της διαπραγμάτευσης το πρώτο εξάμηνο του 2015 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «Πρέπει να κρίνεται κανείς από τα έργα του και όχι από τις σκέψεις. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός εκείνη την περίοδο πήρε την σοβαρή απόφαση μετά από την διαπραγμάτευση να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τονίζοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ πλειοψηφική η άποψη για αποχώρηση της χώρας από την  Ένωση.

Ουσιαστικά αποφύγαμε την χρεοκοπία, εφαρμόζουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, που φαίνεται και μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ότι προχωρεί η χώρα αναπτυξιακά.

«Έχουμε σημαντικές προσδοκίες ότι έχουμε αναπτυξιακή πορεία για τη χώρα και φαίνεται ότι τον Αύγουστο του 2018 η χώρα θα βγει από την επιτροπεία» τόνισε η κ. Καφαντάρη, ενώ σημείωσε ότι «Η Νέα Δημοκρατία έχασε το αφήγημα της γιατί έκλεισε η αξιολόγηση, ενώ η χώρα μας αναβαθμίζεται διεθνώς».

Τέλος, αναφορικά με την επόμενη μέρα στο νησί της Κω μετά τον ισχυρό σεισμό η κ. Καφαντάρη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ο κρατικός μηχανισμός έδρασε υποδειγματικά.

«Κλήθηκε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης στην επιτροπή της Βουλής για τον ΟΑΣΘ»

Σχολιάζοντας την απουσία της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης από την συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής που συζητούσε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης η κ. Καφαντάρη η οποία προήδρευε στην επιτροπή τόνισε ότι «υπήρξε υπηρεσιακά επικοινωνία με το γραφείο του κ. Μπουτάρη και δεν υπήρξε επίσημη απάντηση».

Τους έγινε γνωστό επίσης ότι αν δεν μπορεί να παραστεί η διοίκηση μπορεί να σταλεί και γραπτό υπόμνημα. «Να μην υπάρχει καμία υπόνοια ότι δεν κλήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Αλίμονο» τόνισε η κ. Καφαντάρη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την αντίδραση της διοίκησης Μπουτάρη, η οποία μέσω ανακοίνωσης έκανε λόγο για «θεσμικό ατόπημα».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)